Marin Čilić: Srbi su dobri momci!
Foto: Fonet

Iskren - Hrvatski teniser oduševljen našim asovima

Marin Čilić: Srbi su dobri momci!

Tenis -
Srpska sloga Nole, Viktor, Janko i Ziki drže se zajedno i pomažu jedan drugom. Tenis spaja, sreća je što govorimo istim jezikom

Sport povezuje ljude s prostora bivše Jugoslavije!Hrvatski teniser Marin Čilić, trenutno 13. na ATP listi, otkrio je izveštaču Kurira šta misli o svojim kolegama iz Srbije. Momak rođen u Hercegovini kazao je da su Srbi dobri momci i da se na turnirima najviše druži upravo s njima.- Svi su dobra raja! Novak je stvarno super, ali i ostali - Troicki, Tipsarević i Zimonjić. Baš su dobri ljudi i lepo se slažemo na turnirima na kojima učestvujemo zajedno - rekao je Marin Čilić i dodao:- Nole je korektan, uvek pozitivan, dobro raspoložen, prirodan, što je veoma bitno.Čilić je otkrio koliko su srpski teniseri međusobno povezani. On smatra da je njihovo zajedništvo i sloga glavni razlog uspeha:- Oni se svi drže zajedno i jedan drugom pomažu u trenucima kad im ne ide na turnirima. Kad se desi da je jedan od njih u slabijoj formi, ostali uskaču i pomažu mu da podigne formu. Verujte mi, to stvarno znači svakom igraču.Hrvatski teniser je istakao da se druži sa srpskim teniserima više nego sa ostalima.- Dosta znači to što govorimo istim jezikom. Istina je da smo svi dobri prijatelji. Pa, i privatno, kad nam to prilike omogućavaju, provodimo vreme zajedno. Svako od nas ima svoj mali tim, ali pomažemo jedan drugom. To je dobro kad smo sami na turniru, onda smo bliži. Tada čak i zajedno treniramo, a ne samo da gledamo kako se Španci ili Francuzi drže zajedno - zaključio je hrvatski teniser.

Da im zavide političari... Đoković, Tipsarević, Troicki i Zimonjić
Da im zavide političari... Đoković, Tipsarević, Troicki i Zimonjić

Hoću bliže NoletuMarin Čilić je istakao da mu je cilj da ove godine uđe među deset najboljih tenisera na svetu.- Želim da imam kontinuitet i da igram sa što boljim igračima. Cilj mi je da se približim vodećim teniserima. Od ovog turnira u Rimu krećem u drugi deo sezone i nadam se da ću popraviti svoj plasman na ATP - poručio je Čilić.

Hercegovac iz MeđugorjaMarin Čilić je rođen u Međugorju u Bosni i Hercegovini pre 25 godina. Njegov trener je Bob Bret, s kojim je počeo da radi na preporuku Gorana Ivaniševića. Profesionalnu karijeru počeo je 2006. godine, a do sada je osvojio šest ATP turnira. Zaradio je 4,35 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track