Serena: Hoću da budem kao Nole
Foto: Reuter

Rolan Garos: Amerikanka uči francuski

Serena: Hoću da budem kao Nole

Tenis -
Želim da s pariskom publikom komuniciram kao Đoković, zato sam rešila da uzimam časove, kaže Vilijamsova

Hoće da bude poliglota!Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams (32) izjavila je da bi, kao Novak Đoković, volela da nauči francuski jezik! Amerikanka ima nameru da uzima časove francuskog kako bi ga usavršila i pričala s pariskom publikom kao Nole.Noletovim stopama- Želim da ovaj jezik naučim još bolje. Najbolji primer može da mi bude Novak Đoković, koji je dobro naučio francuski i ima odličnu saradnju s publikom. To se vidi na svakom koraku - rekla je Serena Vilijams i dodala:- Isto tako bih volela i ja! Godinama učestvujem na ovom turniru i smatram da je vreme da radi navijača u Parizu govorim francuski što više. Amerikanka se podsetila koliko joj je bilo teško kad nije mogla da komunicira s Francuzima.Bila sam žrtva publike- Prethodnih godina sam bila žrtva publike, koja je smatrala da moram barem neku reč da kažem na francuskom. Zbog toga sam odlučila da uzmem časove. Moram priznati da mogu da koristim nekoliko reči, ali moj najveći problem je samopouzdanje. Jednostavno, imam neki strah da ću pogrešiti - istakla je Serena.

Jelena pobedila HantuhovuSrpska teniserka Jelena Janković pobedom nad Danijelom Hantuhovom rezultatom 2:0 (6:4, 7:6) plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa. Njena protivnica u narednoj rundi biće Špankinja Garbine Muguruza Blanko. Jankovićeva je lako dobila prvi set, a onda u drugom stala i Slovakinja je povela sa 5:0. Međutim, tad je pala kiša u Parizu, a posle nastavka Srpkinja je briljirala i počistila Hantuhovu s terena.

Nole govori pet jezika- italijanski- francuski- nemački- engleski- srpski

Uspešan start ĐokovićaNovak je u pohod na jedini trofej koji mu nedostaje krenuo ubedljivo - savladao je Davida Gofana sa 3:0 (7:6, 6:4, 7:5), a u narednoj rundi Rolan Garosa sastaće se s Argentincem Gvidom Peljom, koji je bio bolji od Hrvata Ivana Dodiga (4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10). Nole je zbog kiše morao da čeka meč s Gofanom nekoliko sati, a Belgijanac, inače 58. teniser sveta, pružio je solidan otpor favoritu. Igrao je čvrsto i terao Novaka da se pomuči za svaki poen. Meč je trajao dva sata i 15 minuta, ali ga je svetski broj jedan uspešno priveo kraju.Đoković i Pelja nisu se sastajali do sada. Argentinac je tri godine mlađi od našeg asa, a u karijeri nije osvojio nijedan turnir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track