KAKAV MEČ: Jovanovski preslišala Karolinu Voznijacki!

Srpkinja nadigrala Dankinju

KAKAV MEČ: Jovanovski preslišala Karolinu Voznijacki!

Tenis -
Srpska teniserka je nadigrala bivšu broj jedan na WTA listi

PARIZ - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u treće kolo Rolan Garosa pošto je u drugom kolu nadigrala Dankinju Karolinu Voznijacki s 2:0, po setovima 7:6 (2), 6:3.Ovo je bio četvrti međusobni duel srpske i danske teniserke i drugi trijumf Jovanovske, koja se nalazi na 47. mestu WTA liste.Jovanovski će u trećem kolu igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je bila bolja od Magdalene Ribarikove 1:6, 6:2, 6:2. Ruskinja je na 39. mestu WTA liste, ali nikada u karijeri nije igrala protiv Srpkinje.

Bojana je do druge pobede nad desetom teniserkom sveta stigla posle nešto više od 90 minuta. Jovanovski je savladala Dankinju i pre dve nedelje na turniru u Rimu.U prvom setu u prvih 10 gemova obe teniserke napravile su po jedan brejk. Pobednica prvog seta odlučena je u tajk-brejku, koji je ubedljivo pripao Srpkinji s 7:2. Bojana je sigurnom igrom brzo stigla do 3:0 u drugom setu. Dankinja je smanjila na 3:2 i imala priliku da izjednači na svoj servis, ali je Jovanovska uzvratila brejkom. Naša teniserka je zadržala prednost od tri gema i zasluženo je stigla do pobede.

Jankovićeva ponovo bolja od Hantuhove

Srpska teniserka Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni plasirale su se danas u drugo kolo Rolan Garosa u konkureciji parova pošto su pobedile Slovakinju Danijelu Hantuhovu i Anabelu Medinu Gariges iz Španije sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:2). Jankovićeva i Lučić-Baroni će se u drugom kolu sastati sa Severin Beltram i Laure Torpe iz Francuske. Francuskinje su u prvom kolu bile bolje od Hrvatice Petre Martić i Južnoafrikanke Šanel Šepers sa 2:1 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track