USPELA: Jelena u četvrtom kolu

Rolan Garos

USPELA: Jelena u četvrtom kolu

Tenis -
Naredna rivalka Amerikanka Jamimna Hampton
1 / 4

PARIZ - Srpska teniserka Jelena Janković savladala je Australijanku Samante Stosur i plasirala se u četvrto kolo na Rolan Garosu.

Bio je to jako čudan duel u kom je Jelena posle izgubljenog prvog seta, uspela da preokrene rezultat. Ona je i u drugom i u trećem setu sticala prednost, koju u prvi mah nije uspevala da održi, ali je ipak uspela da se plasira u narednu rundu. Bolje je Jelena igrala kraj trećeg seta i sa dva vezana gema izborilla je plasman u narednu rundu u kojoj je očekuje Amerikanka Jamimna Hampton.

"Najvažnije je da sam pobedila, imala sam izuzetno težak meč, protiv jake protivnice. Ona me je pobedila 2010. ovde na Rolan Garosu u polufinalu. Znala sam da neće biti nimalo lako, jer mislim da ona ima najbolji servis, posle Serene“, rekla je Jelena, koja je potom kratko analizirala meč.

"U prvom setu mi je bilo teško da uđem u poen, nisam imala šansu da je ’brejknem’. Ni servis mi nije baš bio na nivou. U drugom sam mnogo bolje zaigrala, preuzimala sam inicijativu. Ona se malo povukla i dala mi šansu da kontrolišem igru. U trećem setu sam do 3:0 odlično igrala, ali sam onda stala. Malo sam se i umorila, pa sam čekala da ona nešto napravi, a da meni padne s neba. To se naravno nije desilo, povela je sa 4:3, a onda sam se naljutila na sebe i pitala se šta radim. Tada sam krenula punom parom i spasao me je servis na meč lopti, bolje nije moglo da ispadne“, rekla je srpska teniserka, a onda se osvrnula i na narednu protivnicu.

"Hempton je samim prolaskom u četvrto kolo pokazala da je dobra igračica. Ne treba nikoga potcenjivati, žreb mi nije lak, svaka protivnica je teška, ali moram da igram svoj najbolji tenis i iskoristim svoje šanse“, rekla je Jankovića posle meča.

Tekstualni prenos

Jelena pravi brejk, a potom osvaja gem za plasman u narenu rundu

Jankovićeva je dobila servis gem i posle osam gemovarezultat je nerešen.

Australijanka je stekla prednost u trećemsetu, iako je u sedmom gemu viđena velika borba

Koliko preokreta. Posle šest gemova trećeg seta u kom je imala dva brejka prednosti, Jankovićeva i Stosur kreću iz početka 3:3

Kao i u drugom setu Jelena je uspela da materijalizuje brejk.

Srpska teniserka je odmah na startu napravila brejk

Treći set

Od polovine drugog seta Jelena je maksimalno kontrolisala igru, uspela je da brejkne rivalku i varti se u meč. U devetom gemu meča Jankovićeva je izborila ulazak u treći odlučujući set.

Sve što je uradila na startu drugog seta, Jelena je prosula u naredna dva gena.

Jankovićeva je dobila svoj servis gem, a potom je iskoristila četvrtu brejk šansu i na startu drugog seta ima prednost.

Drugi set

Jelena nije susepela da napravi brejk, tako da je izgubila prvi set.

Posle prvih sedam gwmova, nije bilo brejka, a u osmom Jelena se suočila sa brejk loptom., koju nije spasila pa je Stosurova servirala za prvi set.

Prvi set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track