KRAJ ZA ANU: Ivanovićeva zaustavljena u osmini finala RG

Radvanska bila bolja

KRAJ ZA ANU: Ivanovićeva zaustavljena u osmini finala RG

Tenis -
Ivanovićeva je u dva seta poražena od Radvanske, 6:2, 6:4
1 / 4

PARIZ - Srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na Rolan Garosu u osmini finala, pošto je poražena od Agnješke Radvanske sa 6:2, 6:4 za samo 81 minut igre.

Ana ponovo nije imala rešenja za Poljakinju, kojoj nije uzela ni set već pune četire godine.Trenutni skor u međusobnim duelima je 7:3 za Radvanjsku, kojoj je, ruku na srce, mnogo pomogla Ivanovićeva, pogotovo u finišu drugog seta. Ana je posle 2:4 uspela da se vrati, izjednači na 4:4, a onda je potom opet stala i na kraju završila meč dvostrukom servis greškom.

"Protiv Radvanske se mora biti agresivan, to je jedini način da se osvoje poeni, zato što ona ne greši. U ovom meču sam malo više žurila, imala sam više neiznuđenih grešaka, nego što sam to želela i to je došlo do izražaja. Servis me nije dobro služio i to je takođe posledica žurbe."

Srpska teniserka je istakla da joj je falilo samopouzdanja u odlučujućim momentima.

"Falilo mi je samopouzdanja u odlučujućim momentima. Na početku meča sam imala brejk loptu, a posle i 40:0 na svoj servis i to su momenti u kojima se meč lomio. Nisam bila sto posto prisutna na terenu i zaista mi je teško pao poraz."

"Prvi naredni turnir koji ću igrati je Izburn, odmoriću se nekoliko dana, a onda kreću pripreme za sezonu na travi", rekla je Ivanovićeva.

Poljska teniserka će se za plasman u polufinale boriti sa Italijankom Sarom Erani, koja je prethodno nadigrala Karlu Suarez iz Španije sa 5:7, 6:4, 6:3.

Tekstualni prenos

4:6 - Ana pravi dve duple servis greške, a Radvanska koristi drugu meč loptu za pobedu4:5 - Poljakinja osvaja još jedan gem i dolazi na gem od pobede4:4 - Ana osvaja gem na svoj sersiv i stiže do izjednačenja3:4 - Srpska teniserka se ne predaje i uzvraća ribrejkom2:4 - Radvanska pravi još jedan brejk2:3 - Poljakinja osvaja još jedan gem na svoj servis2:2 - Ivanovićeva dolazi do izjednačenja1:2 - Radvanska osvaja gem na svoj servis1:1 - Poljakinja uzvraća ribrejkom1:0 - Ivanovićeva pravi prvi brejk na mečuII set2:6 - Poljakinja osvaja prvi set posle još jednog brejka2:5 - Poljakinja na korak od osvajanja prvog seta2:4 - Ana osvaja drugi gem u prvom setu1:4 - Novi gem za Radvansku1:3 - Ana konačno osvaja gem u meču0:3 - Novi gem za Poljakinju0:2 - Ana posle velike borbe gubi gem na svoj servis0:1 - prvi gem na meču pripada Poljakinji na servis RadvanskeI set

TOK MEČA

Biće to njihov 10. međusobni duel, Ana je prva tri meča dobila, ali Poljakinja je u seriji od šest pobeda. Ove godine u Dohi Radvanska je slavila sa 6:1, 7:6. Pobednica ovog meča sastaće se u nastavku turnira sa Sarom Erani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track