Najnovije vesti

Novak Đoković se oprostio od Jelene Genčić emotivnim pismom

NESPREMAN ZA RASTANAK

Novak Đoković se oprostio od Jelene Genčić emotivnim pismom

Tenis
Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman, napisao je Novak Đoković u pismu koje je pročitala njegova majka Dijana
1 / 5 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Komemoracija povodom smrti Jelene Genčić održana je danas u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TSS), a od nekadašnje šampionke, kasnije i uspešnog trenera, oprostili su se čelni ljudi TSS, kao i najbolji igrač sveta Novak Đoković, koji je poslao pismo iz Pariza.

Počasni potpredsednik TSS Radmilo Armenulić istakao je da je Jelena odrasla u sportskoj porodici u kojoj su važili red, rad i disciplina i podsetio da je prvo bila fudbalski golman, kasnije i čuvar mreže rukometne reprezentacije, pre nego što je postala višestruka teniska šampionka.

"Kao članica Partizana osvojila je više od 200 tofeja, a kasniej je svoje znanje prenela mnogim šampionima, uključujući i svetskog broja 1 Novaka Đokovića. Kada bih morao da sa dve reči opišem idealnog trenera rekao bih - Jelena Genčić. Bila je svojim učenicima vođa, prijatelj, savetnik i roditelj. Njen roman nije gotov, besmrtnost piše i dalje", istakao je Armenulić.

Novakova majka, Dijana Đoković, pročitala je na komemoraciji veoma emotivno pismo najboljeg tenisera sveta.

"Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju nasu želju, da osvojim Rolan Garos", naveo je Đoković.

On se zahvalio na svemu što ga je Jelena Genčić naučila i što je verovala u njega od prvog dana.

"Hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znas, da sam ih sve upamtio I da se tvojih pravila uvek držim. Nas poslednji razgovor, pre dve nedelje nije ukazivao da nesto nije u redu. Tužan sam jer si se i tada trudila da me oslobodiš bilo kakvih briga i uveravala me da je sve u redu, da si u bolnici jer je rutinska kontrola, da ne brinem nego da pobeđujem", napisao je Đoković.

Na kraju, on je poručio da je Genčićeva imala i da će uvek imati posebno mesto u njegovom životu.

"Bila si dobri anđeo. I kad si me trenirala i kasnije - gde god da sam bio osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snaznu. Bezrezervnu. Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci. Obećavam ti da ću se potruditi da tvoje ime prenesem na buduće generacije i da tvoj duh vecno bude prisutan na teniskim terenima", poručio je Đoković.

U ime TŠ od Genčićeve se oprostio predsednik Upravnog odbora Toplica Spasojević, poslednji pozdrav od Teniskog kluba Partizan uputio je Sava Zorić, a emotivan govor imala je i njena nekadašnja saigračica Tamara Lukšić - Orlandić.

Na komemoraciji je osim rodbine i prijatelja prisustvovala i ministarka sporta Alisa Marić, potom počasni predsednik TŠ Slobodan Živojinović, selektor Bogdan Obradović, Srđan i Goran Đoković, Dušan Grujić, kao i mnogi drugi poštovaoci Jelene Genčić.

Sahrana će se u sredu 5. juna od 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...