ŠTETA: Jelena Janković nije izdržala protiv Šarapove

A lepo je počelo

ŠTETA: Jelena Janković nije izdržala protiv Šarapove

Tenis -
Jedina preostala srpska teniserka na Otvorenom prvenstvu Francuske osvojila je prvi set bez izgubljenog gema ali nije uspela da izdrži do kraja
1 / 4

PARIZ - Šteta.

Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale Rolan Garosa pošto je poražena od Marije Šarapove rezultatom 1:2 (6:0, 4:6, 3:6).

Jankovićeva je odlično počela meč, uzela svih šest gemova u prvom setu i prosto šokirala Šarapovu, kojoj mnogo toga nije polazilo za rukom.

Međutim, Ruskinja se revanširala u drugom setu, kada je oduzela dva servisa protivnici i povela sa 5:1. Jelena je vezala tri gema, ali nije mogla više od toga.

U odlučujućem setu vodila se ravnopravna borba do 3:3, a onda je Jelena previše rizikovala i izgubila. Šarapova je oduzela servis i povela.

Jankovićeva je pri rezultatu 4:3 za Šarapovu imala priliku za brejk, ali je nije iskoristila i tu je praktično bio kraj.

"Bio je ovo odličan meč. Odigrala sam dobro, nijanse su odlučile pobednicu. Nesrećno sam izgubila brejk u trećem setu, ona je odigrala nekoliko dobrih riterna. U svakom slučaju, posle 6:0, dosta sam pogrešila na početku drugog seta, bila bi druga priča da sam nastavila niz da je skroz dotučem. Pustila sam da se vrati u meč, a u trećem setu su odlučile nijanse, i nekoliko mojih loših odluka u ključnim trenucima“, naglasila je Jankovićeva posle emeča.

Jelena je istakla da je dala sve od sebe na Rolan Garosu, ali da joj je u odlučujućem meču nedostajalo snage.

„Stvarno volim da se takmičim, borbena sam, bila sam sada malo umornija i to se osetilo i nerviralo me je. Kada je trebalo da budem svežija i malo dodam gas, nisam uspela, noge su mi bile sporije. Posustala sam na servisu, za to treba imati snage, a nivo igre mi je opadao kako je meč išao dalje. Osetilo se što sam igrala tri discipline, nisam imala dan odmora, ali ne tražim opravdanje, dala sam sve od sebe, igrala najbolje što mogu i došla u poziciju da pobedim drugoplasiranu na svetu, što nije lako. Ali, imaću još šansi ako nastavim ovako“, rekla je Jankovićeva.

Šarapova će u polufinalu igrati protiv Viktorije Azarenke, a Jelena Janković može biti zadovoljna.

TOK MEČA

1. SET

Jelena Janković prva servira. Uz dosta muka i dva izjednačenja, srpska teniserka osvaja prvi gem u četvrtfinalu. Brejk za Jelenu Janković! Prvu loptu na servis Šarapove Jankovićeva je iskoristila i povela sa 2:0 u meču. Srpska teniserka je sjajno napadala Ruskinju dubinskim loptama i potpuno je izbacila iz igre.

Perfektan start Jelene! Dve vezane lopte, sjajan servis i 3:0.

Četvrti gem u nizu za Jelenu Janković! Jelena je stigla do dve vezane brejk lopte, a iskoristila je drugu i to tako što je Ruskinja napravila duplu servis grešku.

Nezaustavljiva je Jelena, dobar servis i novi gem - 5:0.

Treći brejk Jelene Janković - 6:0! Iskoristila je srpska teniserka prvu brejk loptu i potpuno neočekivano dobila prvi set bez izgubljenog gema.

2. SET

Šarapova je napravila brejk već u prvom gemu drugog seta. Jelena je prva stigle do prilike da osvoji gem, ali je na 40:30 napravila grešku i poslala jednu kratku loptu, koju je Ruskinja iskoristila za izjednačenje.

Iskoristila je Šarapova svoj servis da potvrdi brejk i povela sa 2:0.

Jelena osvaja prvi gem u drugom setu, na svoj servis i bez većih problema.

Bez izgubljenog poena Ruskinja osvaja svoj servis za 3:1. Popravila je servis i igra sve bolje.

Drugi brejk za Mariju Šarapovu, viner pri rezultatu 30:40 i dva brejka prednosti u ovom setu.

Vinerom iz bekenda Šarapova osvaja novi gem i stiže do 5:1. Jelena je bila na dva poena od brejka, stigla je na 40:40 ali je Ruskinja bila sigurna u naredna dva poena.

Gem za Jelenu, smanjila je na 2:5, ali ima dva brejka zaostatka.

Jankovićeva vraća jedan brejk. Srpska teniserka je vezala dva gema i smanjila na 3:5.

Treći gem zaredom za Jelenu Janković. Dobro je servirala, dobro odigrala u polju, pogodila liniju za 40:30 forhend paralelom, a potom naterala Šarapovu na grešku za gem.

Gotov je drugi set, bez izgubljenog poena Šarapova je osvojila gem, samim tim i drugi set sa 6:4.

3. SET

Prvi gem u odlučujućem setu dobija Jelena Janković, na svoj servis.

Iako je Šarapova stigla do izjednačenja u gemovina na 1:1, nije bilo sve tako lako. Jelena je u nekoliko poena pogađala samo za koji milimetar aut.

Novi gem za Jelenu, vodi sa 2:1.

Teniserke nastavljaju da osvajaju svoje servise - 2:2.

Jankovićeva je propustila dve vezane gem lopte, ali je onda vezala dva poena, poslednji zahvaljujući greški Šarapove, i povela sa 3:2.

Nastavljaju teniserke sa sigurnim servisom, sada je red na Šarapovu da osvoji gem i izjednači na 3:3.

Popustila je Jelena i izgubila servis. Šarapova gotovo da ništa nije uradila na terenu kako bi ga osvojila, Jelena je rizikovala i izgubila.

Šteta, Jelena je imala šansu za brejk, ali nije uspela. Šarapova je vezala tri poena i povela sa 5:3 u odlučujućem setu.

Kraj. Jelena je psihički pala, Šarapova je iskoristila prvu brejk loptu i prošla dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track