SKANDAL U PARIZU: Bakljom na Nadala!

Obezbeđenje brzo reagovalo

SKANDAL U PARIZU: Bakljom na Nadala!

Tenis -
Meč je bio prekinut na kratko i zbog političkih poruka sa tribina

PARIZ - Jedan nepoznati muškarac, koji je imao masku na licu, pokušao je sa upaljenom bakljom da uđe na teren i pogodi Španca Rafaela Nadala tokom finalnog meča Rolan Garosa sa Davidom Fererom.Krajem drugog seta sa tribina ka Nadalu koji se spremao da servira krenuo je huligan sa tribina sa bakljom u rukama. Međutim, obezbeđenje je brzo reagovalo i zaustavilo ga pre nego što je kročio na teren.

Meč je bio na trenutak prekinut, dok obezbeđenje nije izvelo izgrednika sa stadiona Filip Šatrije. Nadal je u početku bio zbunjen i krenuo je da beži ka tribinama, ali je kasnije s osmehom nastavio meč.Muškarac sa maskom, upaljenom bakljom i porukom na telu "Kids right" ("pravo na decu") protestovao je zbog odluke vlade Francuske o dozvoli istopolnim brakovima.

Samo nekoliko trenutaka ranije meč je takođe na kratko bio prekinut zbog političkih poruka sa tribina. Nekoliko mladića je upalilo baklje na gornjem delu tribine i uzvikivalo parole protiv zakona o istopolnim brakovima koji je usvojila vlada Francuske.

Grupa mladića sa maskama preko lica razvila je transparent sa porukom predsedniku Fracuske Fransoi Olandu da podnese ostavku - "Oland ostavka"."Protestovali smo protiv zakona koji dozvoljava istopolne brakove, jer se plašimo za budućnost naše dece", rekao je jedan od protestanata, dok ga je obezbeđenje iznosilo sa centralnog terena Filip Šatrije.Incident se desio i na vrhu tribina, kada su dvojica navijača istakla transparent protiv zakona o gej brakovima na kome je na engleskom pisalo: "Pomagajte, Francuska gazi prava dece". Posle kratkog prekida igre, oni su izbačeni sa stadiona. Ukupno je 12 osoba predato policiji zbog ugrožavanja bezbednosti na Rolan Garosu. Očigledno da incidenti nisu smetali Nadalu, koji je na kraju pobedio Ferera s 6:3, 6:2, 6:3.

http://www.youtube.com/watch?v=YRjRcc9oBC4

http://www.youtube.com/watch?v=fAf60xfhwag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track