NIŠTA OD FINALA: Đoković izgubio od Nadala

Rodžers kup

NIŠTA OD FINALA: Đoković izgubio od Nadala

Tenis -
Srpski i španski teniser odigrali su sjajan meč u polufinalu Mastersa u Montrealu

MONTREAL - Najbolji svetski teniser Novak Đoković neće imati priliku da brani dvostruku krunu na Rodžers kupu. Srpski teniser poražen je u polufinalu Montreala od Španca Rafaela Nadala sa 2:1 (6:4, 3:6, 7:6 (2)).

U svom 36. međusobnom duelu dvojica tenisera pružila su vrhunsku igru, a odlučile su nijanse u taj-breku trećeg seta.

Španac je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, potom i u sedmom gemu oduzeo servis Đokoviću, što je presudilo u prvom setu.

Đoković je uzvratio u drugom setu, posle sedam gemova bez brejka, oduzeo je servis Špancu i sa 6:3 dobio drugi set.

U trećem setu nije bilo brejka. Teniseri su odlično servirali i stigli do taj-breka. Nadal je daleko sigurnije ušao u 13. gem, poveo sa 6:0, a onda iskoristio treću meč loptu za pobedu.

Nadal će u finalu igrati protiv domaćeg tenisera MIloša Raonića.

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 1:2 (4:6, 6:3, 6:7(2))

TOK MEČA

Već u prvom gemu RAfael Nadal je napravi brejk. Tačnije rečeni, Đoković je izgubio svoj servis, pošto je sa dve vezane greške dozvolio Špancu da uzme prvi gem u meču. Đoković je mogao odmah do izjednačenja, ali nije iskoristio dve vezane brejk šanse, pa je Španac na početku poveo sa 2:0.

Teniseri su relativno sigurno čuvali naredne gemove, a ponovo je Nadal stigao do brejka u sedmom gemu. U gotovo preslikanom prvom gemu, Novak nije iskoristio gem loptu, a potom petom duplom servis greškom omogućio Špancu da iskoristi prvu brejk loptu u ovom gemu i povede sa 5:2.

Činilo se da će Španac brzo stići do prvog gema, ali se Đoković probudio u finišu ovog seta, prvo oduzeo servis Špancu, potom i lako osvojio svoj gem za 5:4. Nažalost, srpski teniser nije imao snage za potpuni povratak u set. Španac je u desetom gemu pogađao linije i sa 6:4 osvojio prvi set.

Drugi set nije počeo tako turbulentno kao prvi. Đoković je osvojio svoj servis i započeo seriju od sedam gemova u kojima su teniseri čuvali servis.

Pri rezultatu 4:3 Đoković je iskoristio svoju šansu. Španac je stigao do dve vezane gem lopte, ali je počeo da greši što je Đoković iskoristio da prvu brejk loptu pretvori u gem i povede sa 5:3.

Ali, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Jedna sporna lopta pri rezultatu 30:15 pripala je Nadalu, a dekoncentrisani Đoković napravio je grešku u narednom poenu i omoćio Špancu brejk šansu. Međutim, tri odlična servisa, od kojih servis viner za poslednji poen u setu omogućili su najboljem teniseru sveta da stigne do izjednačenja u meču - 6:3.

Ne zapinju previše teniseri na servis rivala, svako od igrača prilično lako osvaja gemove - 2:2.

Propustio je Novak priliku da možda stigne do brejk lopte. Na 30:30 izašao je na mrežu, ali ga je Nadal nenamerno pogodio u glavu i potom sa as servisom osigurao svoj servis.

Izvukao se Đoković u osmom gemu, Nadal je imao dve vezane brejk lopte, ali je Đoković nanizao četiri poena za izjednačenje - 4:4.

Igraće se taj-brek. Obojica su čuvala svoje servise - 6:6.

Potpuno je dekonentrisan Đoković u odlučujućem periodu igre. Nadal je stigao do 6:0 i šest vezanih meč lopti.

Koristi Španac treću priliku i pobeđuje u ovom meču.

http://www.youtube.com/watch?v=5qcAK1JrS2w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track