Jovana Jakšić: Ameriko, evo me!
Foto: Marina Lopičić

Intervju, teniserka, prvi put u kvalifikacijama za US Open

Jovana Jakšić: Ameriko, evo me!

Tenis -
Danas putujem za Njujork, verujem da će se naporni treninzi isplatiti i da ću biti bolja nego na Vimbldonu

Vreme radi za nju!Talentovana srpska teniserka Jovana Jakšić (19) veruje da može da se plasira u glavni žreb US Opena, koji počinje 26. septembra. Do tog cilja dele je tri kruga kvalifikacija, na kojima će počev od 20. avgusta prvi put učestovati.Šta možemo da očekujemo od tebe na US Openu?- Odmah po dolasku iz Londona počela sam da se pripremam za ovaj grend slem. Kao i svaki put, daću sve od sebe, svoj maksimum, da bih se domogla glavnog žreba. Danas putujem u Njujork kako bih se što bolje adaptirala.Koje su po tebi neophodne stvari da bi uspela u kvalifikacijama?- Moraju da se poklope i neke kockice, i nadam se da ću sada imati više sreće nego što je to bio slučaj na Vimbldonu.Kako na tebe utiče sve jača konkurencija, s kojom se sve češće susrećeš?- Mnogo znači kad su okružen najboljim teniserima i to ti daje motiv da igraš što bolje. Naporno sam trenirala u prethodnom periodu i nadam se da će i rezultati doći.Imaš li podršku naših tenisera, koji već imaju dosta iskustva na ovakvim takmičenjima?- Ana mi je dosta pomogla na turniru u Montereju, dala mi je neke savete, smernice koje su mi mnogo značile. Motiviše kad ti igračica tog kalibra daje podršku. Nole je takođe poslao poruku u kojoj mi je poželeo mnogo sreće. Slabo se družimo jer još nisam dostigla taj nivo, ali Ana je stvarno divna osoba.Koji su ti ciljevi u ovoj sezoni?- Da uđem među prvih 150 igračica na WTA listi, mislim da je to realno. Naravno, samo povrede da me zaobiđu. Na početku godine sam bila 380, sada sam 160, što je veliki uspeh. Od 59 mečeva pobedila sam 50, što mi daje puno samopouzdanja.

Jedva čekam poziv selektoraNadaš li se pozivu selektora Dejana Vraneša za Fed kup reprezentaciju Srbije?- Niko me nije kontaktirao, a Savez mi pomaže i zahvalna sam im na tome. Ako me pozove selektor, naravno da ću se odazvati, velika mi je čast da igram za svoju zemlju.

Alergična sam na travuDa li je tačno da si alergična na travu?- To je istina. Ove godine sam otišla nekoliko dana ranije da bih se adaptirala. Stalno sam kijala, čak sam u jednom trenutku i otekla u licu. Koristila sam tablete koje mi je doktor preporučio, ali njih moram da uzimam noću jer one uspavljuju. Nije dobro piti ih u toku dana, kad imaš mečeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track