ĐOKOVIĆ PRIZNAO: Odigrao sam užasan meč!
Foto: AP

Posle poraza od Iznera

ĐOKOVIĆ PRIZNAO: Odigrao sam užasan meč!

Tenis -
Najbolji teniser sveta je u tri seta poražen od Iznera

SINSINATI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je posle poraza od Amerikanca Džona Iznera da je igrao neprepoznatljivo od početka do kraja meča.

Đoković je večeras u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju izgubio od Iznera sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:5), pa je propustio priliku da osvoji jedinu masters titulu koja mu nedostaje u bogatoj riznici.

"To je razočaravajuće da sam odigrao na ovakav način. Za mene, to je veoma razočaravajuće", izjavio je srpski as nakon duela po velikoj vrućini, u kojem je napravio dosta grešaka i servirao daleko ispod nivoa.

S druge strane, Izner je na pravi način koristio svoje najjače oružje, razoran servis, i najviše zahvaljujući tome stigao do druge pobede nad svetskim brojem jedan u njihovom petom međusobnom okršaju.

Đoković nije krio da je u velikoj meri doprineo neočekivanom porazu na turniru gde je bio finalista 2008, 2010, 2011. i 2012. godine.

"Generalno, odigrao sam veoma loš meč. Užasan meč, od početka do kraja. Osim na početku drugog seta, bio sam potpuno drugačiji igrač", kazao je Đoković, koji je napravio čak pet dvostrukih servis grešaka.

Izner nije krio oduševljenje zbog trijumfa nad prvim reketom sveta.

"Ovo je za mene fantastična pobeda. Svakako jedna od najvećih koje pamtim kao teniser", rekao je Amerikanac, trenutno 22. na ATP listi.

Izner će u borbi za finale igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:1.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track