Nadal pobedio Federera, čeka ga Berdih
Foto: Tanjug

Turnir u Sinsinatiju

Nadal pobedio Federera, čeka ga Berdih

Tenis -
Španski teniser je u meču četvrtfinala sa 2:1 (5:7, 6:4, 6:3) pobedio velikog rivala, Švajcarca Rodžera Federera i za plasman u finale igraće protiv Tomaša Berdiha koji je eliminisao Endija Marija
Rafael Nadal se plasirao u polufinale Masters turnira u Sinsinatiju.

Španski teniser je u meču četvrtfinala sa 2:1 (5:7, 6:4, 6:3) pobedio velikog rivala, Švajcarca Rodžera Federera i za plasman u finale igraće protiv Tomaša Berdiha koji je eliminisao Endija Marija.

Tokom meča dva velikana "belog sporta" viđena su samo tri brejka, po jedan u svakom setu. Federer je posle oduzimanja servisa protivniku poveo sa 6:5, dok je u nastavku okršaja koji je trajao 134 minuta pravio brejkove za 6:4 i 2:0.
- U prvom setu bilo je veoma teško vraćati Rodžerove servise. Tada je sve gemove osvajao veoma lako, ali sam na kraju ipak uspeo da nađem rešenje. Onda sam i počeo da se osećam bolje, kao i da serviram - rekao je Nadal koji sada vodi u međusobnim okršajima sa 21:10.
Španac je Švajcarca pobedio u sedam od poslednjih devet mečeva i u tri u ovoj sezoni. Drugi polufinalni par turnira u Sjedinjenim Američkim Državama čine Huan Martin Del Potro i Džon Izner koji je bio bolji od Novaka Đokovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track