EKSPRESNO: Jankovićeva razbila Klejbanovu

US Open

EKSPRESNO: Jankovićeva razbila Klejbanovu

Tenis -
Srpkinja u dva seta izgubila samo pet gemova

NJUJORK - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u šesnaestinu finala gren slem turnira US Open pošto je u drugom kolu savladala Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2.

Jankovićeva nije imala težak posao sa Ruskinjom, 363. na WTA listi, koja se vratila na teren posle duge pauze zbog bolesti. Igrala je sigurno, nijednog trenutka ne dozvolivši Klejbanovoj da ozbiljnije zapreti, pa je rutinski izborila treću pobedu u njihovom šestom međusobnom okršaju.

Posebno dominantna srpska teniserka je bila u drugom setu i susret je okončala nakon nešto više od sat igre.

Jelena Janković igraće u šesnaestini finala Otvorenog prvenstva SAD protiv Japanke Kurumi Nara, koja je priredila veliko iznenađenje savladavši Rumunku Soranu Kirsteu sa 7:5, 6:1.

Tok meča:

Jelena je odlično ušla u meč. Prilično lako je osvojila uvodni gem na svoj servis, za prednost 1:0.Već u narednom gemu, srpska teniserka je izvršila pritisak na servis Ruskinje, međutim, Klejbanova nije dozvolila Jeleni da dođe u priliku da napravi brejk (1:1).

Sa jednim brejkom u prvom delu igre, srpska teniserka je stigla do seta 6:3.

U drugom setu Srpkinja je dva puta oduzela servis rivalki, koja posle toga nije uspela da se vrati u meč. koji je zbog kiše odlagan dva puta (6:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track