IZGUBIO SAMO ČETIRI GEMA: Novakova šetnja do osmine finala

US open

IZGUBIO SAMO ČETIRI GEMA: Novakova šetnja do osmine finala

Tenis -
U četvrtom kolu Đoković, koji do sada u Njujorku nije izgubio set, će igrati sa boljim iz meča između Francuza Granoljersa i Amerikanca Smičeka

Novak Đoković je lako savladao Žoaoa Suosu iz Portugala (6:0, 6:2, 6:2) i plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike.

Najbolji teniser sveta je sve vreme dominirao na terenu, a to se posebno videlo u prvom setu, u kom preplašeni Portugalac, koji je prvi put došao do trećeg meča u Nujorku sve do šestog gema nije uspeo da osvoji više od dva poena u gemu. Tada je dva puta došao do prilike da Novaku oduzme servis. To se nije dogodilo, pa je prvi deo igre, posle svega 28 minuta okončan maksimalnim rezultatom.

Novak je i na startu drugog dela ostao potpuno fokusiran na meč i nije dozvolio Sousi da pomisli da može da bude ravnopravan. Ipak u drugom gemu tog dela igre, Portugalac je dobio nekoliko lepih poena i uspeo da skine "krompir" sa semafora. To je međutim bio dovoljan signal Srbinu da pojača i već u naredna dva gema napravi prednost od 3:1. Ostatak drugog dela igre bio je rutina.

Rešen da se ne zadržava previše na terenu Đoković je, kao i u prvom setu odmah napravio brejk i treći deo meča počeo vođstvom od 3:0. To je bilo dovoljno da se i pored malog opuštanja i gubitka dva vezana gema pri rezultatu 5:0 meč rutinski privede kraju i zabeleži siguran trijumf.

U četvrtom kolu Đoković, koji do sada u Njujorku nije izgubio set, će igrati sa boljim iz meča između Francuza Granoljersa i Amerikanca Smičeka.

Novak je posle meča rekao:

“Još jedna dobra igra na ovom specifičnom stadionu. Čuo sam buku pre meča i znao da ću odigrati dobro i uživati. Tako je i bilo. Ovo je veliki stadion, ne možete videti ljude na vrhu, ali ih odlično čujete. To je posebno iskustvo”, kazao je Đoković i dodao:

“Mogu još bolje da serviram, da unapredim igru kako turnir protiče”.

Tekstualni prenos

Pri rezultatu 5:0 Đoković se opustio i dozvolio rivalu da uzme dva uzastopna gema, čime je meč nepotrebno produžen.

U drugom gemu, Novak je napravio brejk, koji verovatno znači i pobedu, pošto je Sousa do sada imao samo dve brejk lopte i u šestom gemu prvog seta nije ih iskoristio.

Đoković lako dobija servis gem

Treći set

U osmom gemu, Đoković nije iskoristio prvu, ali jeste drugu set loptu

U narednom gemu Srbin pravi brejk, koji je potom potvređen, pa posle sedam gemova ima prednost 5:2

Novak lako osvaja servis gemove i vodi 2:1

Desetominutni drugi gem, doneo je najlepše poene u meču, ali i prvi gem za Sousu. Portugalac je igrao odlično, ali je i pored toga morao mnogo da se pomuči da skine "krompir" sa semafora.

Lagan prvi set gem za prvog igrača sveta.

Drugi set

Uz dosta muke Novak u šestom gemu završava prvi set

Đoković se poigrava sa rivalom i za sada ima samo lakši trening, na gem je od osvajanja seta

Odličan početak, Novak je već u drugom gemu napravio brejk, koji je potvrđen, tako da vodi sa 3:0

Prvi set

Novak do sada nije izgubio ni jedan set, a bio je bolji od Berankisa i Bekera. Sousa je teniser kojeg niko nije očekivao u trećem kolu, ali on je dva puta igrao pet setova i pobedio je favorizovane Dimitrova i Nieminena. Portugalac ima 24 godine, visok je 185 cm, a najbolji renking mu je 86. mesto. S obzirom da je trenutno 95. na svetu, popraviće svoj najbolji plasman posle US opena. U karijeri je osvojio četiri čelendžera i sedam fjučersa, a samo tri puta je igrao u glavnom žrebu nekog od GS turnira.

Sa Đokovićem se još nije sastajao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track