PRED FINALE: Česi strepe od Novaka

Dejvis kup

PRED FINALE: Česi strepe od Novaka

Tenis -
Đoković u međusobnom skoru sa dvojicom najboljih čeških tenisera ubedljivo vodi - protiv Berdiha ima 14:2, a sa Štepanekom 8:1

Selektor teniske reprezentacije Češle Jaroslav Navratil veruje da je njegov tim kadar da drugu godinu zaredom zadrži trofej Dejvis kupa, iako će im protivnik u finalu od 15. do 17. novembra u Beogradu biti Srbija."Radek i Tomaš su sjajan tim. Poslednjih pet godina igraju sjajno kao tim i nadam se da će doprineti da ovu godinu okončamo sa uspehom", izjavio je selektor Češke, nakon što su Berdih i Štepanek u dublu ostvarili 13. trijumf u poslednjih 14 mečeva.

I Tomaš Berdih zna da u Beogradu neće biti lako.

"U finalu naš očekuje veoma težak meč, što smo osetili pre tri godine u Beogradu.Ali ne plašimo se tog susreta, jer mislimo da je iskustvo na našoj strani. Činjenica je da je rival zaista jak, ali naša šansa je da se fokusiramo na našu igru i ostanemo u dobroj formi", rekao je Berdih.

Svi u ekipi naravno najviše strepe od Novaka Đokovića, koji u međusobnom skoru sa dvojicom najboljih čeških tenisera ubedljivo vodi - protiv Berdiha ima 14:2, a sa Štepanekom učinak 8:1.

"Veoma je teško putovati u Srbiju na meč sa minus dva boda u najavi. Ipak, nadamo se da ćemo protiv Tipsarevića ostvariti dve pobede", samouvereno je rekao Navratil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track