KARLEUŠA OPLELA: Beovizija je horor šou!
Foto: Dragan Kadić

Nacionalni izbor za Evroviziju

KARLEUŠA OPLELA: Beovizija je horor šou!

Stars -

Karleuša smatra da je festival koji će biti održan 20. februara u Sava centru zastareo i da je spisak potencijalnih predstavnika Srbije na Evrosongu nerealan

Jelena Karleuša osula je paljbu po Beoviziji zbog spiska učesnika koji će se pojaviti na tom festivalu u Sava centru 20. februara.

Dva dana nakon što su objavljena imena takmičara koji će preko ove manifestacije pokušati da budu predstavnici Srbije na Evroviziji u maju u Portugalu, u javnosti se podigla velika prašina. Najviše je onih koji kritikuju RTS jer je na spisku više anonimnih pevača nego pravih zvezda. Osim Maje Nikolić, Sanje Ilića, Lea Martina i Ramba Amadeusa, gotovo da nema pevača koji može da se pohvali zavidnom karijerom. Tu su i Dušan Svilar, pobednik „Zvezda Granda“ 2007. godine, Ivan Kurtić, Pinkova zvezda, Danijel Pavlović i grupa Sevdah bejbi, dok su ostali gotovo anonimni muzičari.

foto: Printscreen

Jedna od onih nezadovoljnih jeste i Jelena Karleuša, za koju su mnogi navijali da se prijavi na konkurs. Ona nimalo nije zadovoljna spiskom od 17 kandidata.

Prošlost

- Nemam nikakve veze s Beovizijom, niti želim da imam. Molim sve da me više ne povezuju sa tim retro manifestacijama. Tamo rade ljudi koji žive u nekom prošlom vremenu, ne kapiraju da je muzički šou-biznis nešto totalno drugačije od onoga što oni svake godine prirede Srbiji. Troše pare naroda na budalaštine, i to je kratka horor priča - rekla je Jelena za komentarišući da je spisak učesnika nerealan.

Olivera Kovačević
Olivera Kovačevićfoto: Marina Lopičić

Kontaktirali smo i sa urednicom zabavnog programa RTS Oliverom Kovačević da prokomentariše Karleušino mišljenje, alije ona poručila da nema komentar.

Bez predrasuda

Inače, kada se prošle godine, nakon kraha Tijane Bogićević na Evroviziji, nagađalo ko bi bio idealan kandidat koji bi Srbiji konačno doneo visok plasman, mnogi su se zauzele za JK. Tada je Olja prokomentarisala da nije sigurna da bi Jelena to mogla da iznese.

- Treba imati na umu da se tamo peva uživo. Treba nam neko ko može da iznese pesmu. Ako postoji adekvatna kompozicija za nju, onda je to okej. Nemamo predrasude ni prema kome - rekla je Kovačevićeva i izazvala burne reakcije.

Oni su oduševili selekcionu komisiju IVAN KURTIĆ I DANIJEL PAVLOVIĆ FAVORITI

Iako je spisak učesnika izašao pre dva dana, već se spekuliše o favoritima Beovizije. Prema mišljenju urednika RTS, Srbiju bi najbolje predstavljao Danijel Pavlović, dok je iza njega Ivan Kurtić. Velike šanse imaju i Maja Nikolić i Dušan Svilar.

foto: Printscreen

Princip glasanja na festivalu biće kao i pre jedanaegodina, kada je izabrana Marija Šerifović. To znači da će 50 odsto odlučivati žiri, a 50 odsto publika. Pesme će biti premijerno emitovane 7. februara u jutarnjem programu.

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Dragan Kadić, Printscreen, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) FATALNA PLAVUŠA U MREŽASTIM ČARAPAMA: Jelena Karleuša pokazala šta radi u bekstejdžu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track