DR IGI I PEVAČICA TANJA O PAKLU 90-IH: PGP RTS nije hteo da objavi megahit "Oči boje duge"
Foto: Zorana Jevtić

Sećanje

DR IGI I PEVAČICA TANJA O PAKLU 90-IH: PGP RTS nije hteo da objavi megahit "Oči boje duge"

Stars -

Igor Todorović i Tanja Banđur devedesetih su činili duet Dr Igi, a od pre nekoliko godina ponovo zajedno nastupaju širom Evrope.

Iako medijski nisu toliko aktuelni, to ne znači da im je popularnost opala, naprotiv. I dalje žive od muzike, a njihovi hitovi "Oči boje duge", "Nikada", "Zašto ja", "Navika" i drugi slušaju se i danas, skoro istim intenzitetom.

Sa Igorom i Tanjom pričali smo na temu njihove popularnosti iz poslednje decenije prošlog veka, a otkrili su nam i da najveća izdavačka kuća 1995. nije htela da objavi njihov prvi album sa megahitovima.

foto: Damir Dervišagić

U kakvom sećanju su vam ostale devedesete po pitanju muzike i popularnosti? - Naša popularnost je došla kao rezultat velikog rada i ljubavi prema muzici koju smo stvarali. I dan-danas uživamo u popularnosti, jer ljudi koji nas pamte, pamte nas po lepim trenucima njihovog života.

Koja pesma vam je donela najviše popularnosti, slave, novca? - Nijedna posebno, nego sve pesme. Pesma "Oči boje duge" možda jeste najpoznatija, ali mi imamo još mnogo drugih hitova koji zajedno čine to što jesmo, odnosno Dr Igi. Nije umesno da pričamo o novcu, svako ko je popularan u prilici je da zaradi veliki novac. Možemo samo da kažemo da smo bili veoma popularni.

foto: Dragana Udovičić

Da li biste voleli da se vratite u devedesete i zbog čega? - Hm, pa svako bi voleo da ponovo ima 20 ili 25 godina, prva sigurno ja (smeh). Bilo je to vreme posle ratova i haosa u zemlji, mi smo se sjajno družili, verovatno zato što smo bili mladi i puni života.

Da li je istinita priča da izdavači nisu hteli da objave vaš prvi album, na kojem je bila i pesma "Oči boje duge"? - Istina je da PGP RTS nije hteo da objavi album "Oči boje duge" 1995, uz komentar da je nekomercijalan. Taj album je prodat u više od pola miliona primeraka. To je kao kada biste danas imali preko sto miliona pregleda na Jutjubu.

foto: Printskrin

Može li danas u vašem slučaju da se živi od muzike? Gde najčešće nastupate? - U našem slučaju može da se živi od muzike. Najviše nastupamo na trgovima, raznim proslavama i venčanjima i u klubovima u inostranstvu.

O čemu pričate kada sretnete nekoga od kolega s kojima ste bili bliski devedesetih. - Ne viđamo se tako često, ali se uvek obradujemo i ispričamo kad se sretnemo.

foto: Zorana Jevtić

Da li se tada prisećate vremena najveće slave? - Mi ne živimo u prošlosti, ali se uvek dobro nasmejemo uz anegdote koje su obeležile te godine.

Kakvi su vam planovi za naredni period? - Ne bismo da otkrivamo. Čuće se...

Ivan Ercegovčević/ foto: Zorana Jevtic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track