ZA 2 SATA U HRVATSKOJ SRPSKI FOLKERI UZMU I DO 12.000 €! Evo koliko NOVCA zarade u lepoj njihovoj za veče! SMRZNUĆETE SE OD CIFRE! (VIDEO)
Foto: Kurir

VOLE NAŠU MUZIKU!

ZA 2 SATA U HRVATSKOJ SRPSKI FOLKERI UZMU I DO 12.000 €! Evo koliko NOVCA zarade u lepoj njihovoj za veče! SMRZNUĆETE SE OD CIFRE! (VIDEO)

Stars -

Naši pevači na tezgama u Hrvatskoj zarađuju za veče basnoslovne honorare! Pojedinim srpskim pop i folk zvezdama gazde klubova u Makarskoj za dva sata pevanja isplaćuju čak 12.000 evra.

foto: Marina Lopičić

- Pevači dobijaju lepe honorare u Hrvatskoj, od pet, šest pa sve do 12.000 evra za veče. Obično pevaju dva bloka po sat vremena sa jednom dužom pauzom. Lukas i Karleuša u klubovima u Makarskoj uzimaju po 12.000, Dragana Mirković i Željko Joksimović po 10.000, Prijovićka 5.000 - priča poznati srpski estradni menadžer koji je želeo da ostane anoniman.

foto: Printscreen

U jednom poznatom klubu u Makarskoj ovog leta Srbi nastupaju bukvalno svakog vikenda, a izvor smatra da je to zato što Hrvati luduju za našom muzikom.

foto: Marina Lopičić

Uglavnom Hrvati dolaze da slušaju naše folkere, a ima i dosta ljudi iz Austrije i Nemačke. Ove godine su dosta traženi i bosanski izvođači, pre svih Buba i Jala.

I sami pevači kažu da vole da zapevaju u Hrvatskoj jer znaju da će tamo dobro napuniti džepove.

- Već 12 godina svakog leta pevam u Makarskoj. To mi je jedna od najboljih letnjih svirki. Imam mnogo prijatelja širom primorja - objašnjava Saša Matić.

Sa njim je saglasna i Dragana Mirković, koja početkom avgusta ima zakazan nastup na Hrvatskom primorju.

- Ja sam pre svih naših pevača počela da pevam u Hrvatskoj i meni su zaista otvorena vrata u svim zemljama bivše Jugoslavije. Svuda sam rado dočekana - rekla je pevačica.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Informer/Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja