Najnovije vesti

A SAD ADIO KOMPONOVANA JE U TAKSIJU! Oliver Dragojević otpevao ju je jednom i više NIKAD! Sve tajne KULTNE NUMERE IZ VRUĆEG VETRA!
Foto: Youtube screenshot

malo ko je znao

A SAD ADIO KOMPONOVANA JE U TAKSIJU! Oliver Dragojević otpevao ju je jednom i više NIKAD! Sve tajne KULTNE NUMERE IZ VRUĆEG VETRA!

Stars

Kultna numera "A sad adio" nastala je za potrebe "Vrućeg vetra". Gotovo da ne postoji onaj koji je makar jednom nije čuo. Komponovao ju je Vojkan Borisavljević, a za špicu otpevao ju je Oliver Dragojević, tad i više nikad. 

"Sećam se toga, kao da je juče bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pesma, da mora da se oseća vruć vetar. Pre toga sam letovao na Kritu i već sam to osetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pesmu", ispričao je Vojkan jednom prilikom.

"Komponovao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obeležio pesmu, a posle su je mnogi snimili. Lepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vreme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznedrili su mnogo dobrih stvari. U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donelo nemerljive rezultate". rekao je Borisavljević.

foto: Youtube screenshot

"A sad adio" je bila hit i van granica Jugoslavije.

"Pevala se i kada su se slavili ispraćaji u vojsku, ali i u kafanama kad je fajront. Najmasovnije izvođenje pjesme 'A sad adio' bilo je na stadionu u Budimpešti krajem osamdesetih, kada je Ljubiša Samardžić bio proglašen za glumca godine u Mađarskoj. Smoki je na mađarskom pevao tu pesmu, a 100.000 Mađara ga je pratilo. To je najveći hor koji sam ikada imao u svojoj pesmi", dodao je Borisavljević.

foto: Youtube screenshot

Kurir.rs/Novosti/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...