Najnovije vesti

ZBOG ESTRADE SU I IME PROMENILI! Mina Kostić je Minira, Tina je Radmila, a Dino EDIN!
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

LIČNA KARTA

ZBOG ESTRADE SU I IME PROMENILI! Mina Kostić je Minira, Tina je Radmila, a Dino EDIN!

Stars

Otkako je sredinom osamdesetih godina Milovan Ilić Minimaks Fahretu Jahić proglasio Lepom Brenom, na estradi je počela ozbiljna trka ko će imati zvučnije i originalnije ime. Pre nje drugačije su se predstavljale samo dve pevačice - Silvana Armenulić, čije je pravo ime bilo Zilha Bajraktarević, i Leposava Mušović, kojoj je bilo lakše da do estradnog vrha stigne kao Lepa Lukić, ali i pevač Adolf Topić. Ne znate ko je to? Odgovor je - Dado.

Mnogi od pevača su svoje pravo ime pretočili u umetničko, kako zbog lakšeg pamćenja, tako i jer im se originalno nije dopadalo. Aleksandar Vuksanović postao je Aca Lukas jer je svojevremeno pevao na istoimenom splavu, Radojki Adžić zvučnije je bilo da se predstavlja kao Dara Bubamara, Milojko Kitić kao Mile, a Nada Polić je stekla popularnost kao Ana Bekuta, dok je pravo ime Bekija Bekića Behljulj Behljulji.

Sarajevski kantautor Edin Dervišhalidović je osamdesetih godina osnovao grupu Merlin, a kad je 1991. godine započeo solo karijeru, rešio je da zadrži Merlina u svom imenu pa je i danas Dino Merlin.

Pravo ime Mine Kostić zapravo je Minira Jašari! Kad je u javnost dospela ova informacija, ona je to demantovala, ali se kasnije odala i poručila da je promenila ime i prezime kad je imala 19 godina.

Tina Ivanović je zapravo Radmila, a karijeru je počela kao Lepa Rada, ali se nije proslavila. Kad se predstavila kao Tina, postala je popularna.

SKAJ VIKLER I AJS NIGRUTIN

ĐORĐE MILJENOVIĆ I VLADAN AKSENTIJEVIĆ
foto: BETA, Dragana Udovičić

Oni upućeniji u rad muzičara znaju da je njegovo pravo ime Đorđe Miljenović. Kad je krajem devedesetih postao član grupe Bed kopi, rođen je Skaj Vikler. Njegov kolega iz benda Ajs Nigrutin je Vladan Aksentijević.

TONI MONTANO

VELIBOR MILJKOVIĆ

foto: Dado Đilas

Velibor Miljković je, ne bi li bio prepoznatljiv, još na početku karijere rešio da se predstavlja inspirisan imenom lika iz čuvenog filma „Skarfejs“. Rešio je da se zove - Toni Montano.

MAJA MARIJANA

MARIJANA RADOVANOVIĆ

foto: Dragan Kadić

Marijanu Radovanović svi znate, ali zapravo ne znate da je to Maja Marijana! Karijeru je započela s nepunih 20 godina, a kako bi došla do izražaja, odlučila je da se predstavi kombinacijom nadimka i imena.

ŠEKI TURKOVIĆ

ŠUĆRO TURKOVIĆ

foto: Dragan Kadić

„Poslednji boem“ je nadimak koji je dobio nakon što je snimio istoimenu pesmu, ali malo ko zna da je pevaču Šeki nadimak iz detinjstva. Pravo ime mu je Šućro.

IZVORINKA MILOŠEVIĆ

FUNTINJORA FUNTA LUNGA

foto: Vladimir Šporčić

Najpoznatiji izvođač vlaške muzike kod nas Izvorinka Milošević nosi vlaško ime Funtinjora Funta Lunga. Kad je krenula u školu, njeno ime su preveli na srpski pa su je nazvali Izvorinka.

OLJA KARLEUŠA

OLGICA KARLEUŠA

foto: Dragana Udovičić

Olgicu Karleušu roditelji su odmalena zvali Olja, pa je malo ko zna pod pravim imenom.

NJIH ZNATE, AL’ NE ZNATE

Ćana - Stanojka Bodiroža

Mira Kosovka - Mirjana Petričević

Dino Dvornik - Miljenko Dvornik

Milica Milša - Milica Isaković

Dr Nele Karajlić - Nenad Janković

Bebi Dol - Dragana Šarić

DJ Krmak - Goran Žižak

Kurir.rs /Jelena Stuparušić/Foto:Marina Lopičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...