OVE SMRTI POZNATIH RASPLAKALE SU CELU SRBIJU! U 2019. smo se oprostili od NJIH, ali nikada ih nećemo ZABORAVITI!
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

potresno

OVE SMRTI POZNATIH RASPLAKALE SU CELU SRBIJU! U 2019. smo se oprostili od NJIH, ali nikada ih nećemo ZABORAVITI!

Stars -

Poznate ličnosti koje su nas napustile u 2019. godini zauvek će nam ostati u sećanju. Za sobom, oni su ostavili neizbrisiv trag.

Na samom početku godine, 2. januara, zbogom smo rekli Marku Nikoliću, čuvenom Gigi Moravcu. Tužne vesti na na društvenim mrežama tada je potvrdila njegova ćerka Mina, koja je kraj zajedničke fotografije sa ocem napisala je samo godinu njegovog rođenja i smrti.

1 / 21 Foto: Printscreen YouTube

Majka Jelene Karleuše, Divna Karleuša, proslavljena radijska voditeljka, preminula je 3. marta od posledica opake bolesti sa kojom se dugo borila. Pevačica je sahranu majke veoma teško podnela.

Nema ko nije zaplakao kada ju je dozivala u suzama.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Pevač Šaban Šaulić poginuo je u sabraćajnoj nesreći u Nemačkoj, u drugoj polovini februara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana.

"Dokle god je njegove muzike, on će živeti sa nama. Maksimalno vam hvala što ste došli da ispratite našeg kralja, muža, oca, kuma, dedu... Želim da vam se zahvalim, svima koji ste došli, vi ste proveli više vremena sa njim, možda ste ga i bolje znali. Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živeti sa nama. Pozivam vas na kolektivni ručak. Neka mu je večna slava", održao je govor na sahrani Šabanov sin Mihajlo.

1 / 5 Foto: Sonja Spasić

Dalibor Andonov Gru poginuo je u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu početkom septembra.

"Vetar mu je podigao zmaja i iz sve snage ga zavrteo. Dalibor se već tu odmah onesvestio, nakon čega je zmaj nastavio nekontrolisano da leti, pa ga je verovatno odbacio na nešto tvrdo", ispričao je tada čovek koji se zetakao na mestu nesreće i dodao: "Kada su ga izvadili iz reke, bio je sav modar, verujemo da je od udarca slomio vrat i ostao na mestu mrtav."

Za sobom ostavio je suprugu i dva sina. Udovicu Danicu držali su da ne padne čim je krenula povorka, kao i majku Vericu. Nju su polivali vodom, a ocu govorili da samo diše. Potresne scene slomile su i najhrabrije. Dok je trajala povorka, čula se pesma "Ja bez tebe ne mogu da živim", a tokom sahrane trubači su svirali "Tiho noći, moje zlato spava".

1 / 5 Foto: Sonja Spasić

Glumac Igor Pervić umro je u svom stanu posle duge bolesti. Kremacija je bila održana krajem aprila na Novom groblju u Beogradu, a poslednje zbogom došli su da upute njegove kolege i prijatelji Milica Milša, Zoran Simjanović, Oliver Mandić, Goran Daničić, Predrag Bjelac... Čkaljina unuka Jovana Petrović nije mogla da zadrži suze.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Nekadašnji član grupe "187", Branislav Bane Kovačević, preminuo je u Beogradu krajem novembra. Javnost je bila šokirana ovom vešću, jer nije bilo poznato da se borio sa teškom bolešću.

foto: Printscreen, Exkluziv

Krajem oktobra, novinarka Dragana Tripić pronađena je mrtva u svom stanu u Mirijevu,a prema prvim informacijama izvršila je samoubistvo. Dragana, koju su prijatelji zvali Maci, u trenutku samoubistva bila je sama u stanu, a sumnja se da se na ovaj potez odlučila zbog kredita u švajcarskim francima, koji više nije mogla da otplaćuje.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Početkom novembra oprostili smo se od glumca Branislava Petruševića Petrućija, koji je preminuo u 64. godini u svom domu. Supruga Nada neutešno i kroz suze kaže da je poslednje minute Petrućijevog života provela u nadi da će uspeti da mu spase život.

foto: Marija Dejanović

Julijana Lula Živojinović, supruga pokojnog Bate Živojinovića, preminula je nedavno posle kraće i teške bolesti. Tužnu vest porodica je saopštila javnosti putem zvaničnog Instagram profila glumca.

"Posle kratke i teške bolesti danas je preminula naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinila nas je boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva."

foto: Nemanja Nikolić

Zoran Rankić, čuveni Popara, preminuo je u 84. godini u Beogradu, u staračkom domu. Kako se navodilo, glumac se godinama borio sa rakom, a na kraju je izgubio bitku.

foto: Privatna Arhiva, Printscreen Kurir TV

Kurir.rs/Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja