PROKLETSTVO PEVAČA DEVEDESETIH: Smrt im je bila zapisana u zvezdama!
Foto: Vlada Lukić, Dado Đilas, Marina Lopičić

TUGA

PROKLETSTVO PEVAČA DEVEDESETIH: Smrt im je bila zapisana u zvezdama!

Stars -

Zla kob... Grupa Montenigers je prestala da postoji zbog smrti dva člana, dok su neki ovaj svet napustili godinama kasnije u nesrećama ili nisu uspeli da pobede bolest

Srpsku scenu potresla je vest o smrti repera i člana benda 187 Baneta Kovačevića. On je preminuo u utorak uveče usled komplikacija na srcu, u 41. godini.

Godinama ga nije bilo u javnosti, iako se sve vreme bavio muzikom. Vest o njegovoj smrti objavio je njegov veliki prijatelj i muzički saradnik, reper Nebojša Minić Hele na društvenim mrežama. I sam Bane je pre nekoliko meseci objavio na Fejsbuku sliku ispred Klinike za kardiologiju KCS, odakle je izašao kao pobednik. Nažalost, njegovo srce nije izdržalo.

Bane nije jedina ličnost sa scene devedesetih koja je prerano izgubila život. On nije uspeo da pobedi bolest, a nažalost, ima i drugih muzičara iz te generacije koji su napustili ovaj svet.

2010. - Ksenija Pajčin

UBIO JE DEČKO

foto: Marina Lopičić

Jedna od tragedija koja je najviše potresla javnost jeste ubistvo Ksenije Pajčin. U martu 2010. godine pevačicin dečko Filip Kapisoda ušao je u njen stan na Voždovcu i nakon svađe pucao iz pištolja u nju, a zatim i u sebe. Oboje su preminuli na licu mesta. Mesecima pre zločina pričalo se o tome da se njih dvoje stalno sukobljavaju, kao i da je Filip bio jako ljubomoran i posesivan. Poznato je da su nekoliko nedelja pre tragedije imali udes u blizini Lisovića, za koji se pretpostavlja da je slučajnost. Međutim, kasnije su neki nagađali da je Filip i tada pokušao da naudi sebi i Kseniji, jer je on vozio auto.

2019. - Dalibor Andonov Gru

LJUBAV PREMA KAJTINGU KOŠTALA GA ŽIVOTA

foto: Damir Dervišagić

Početkom septembra ove godine sve je potresla vest o preranoj smrti Dalibora Andonova Grua. Reper je vozio kajt na Dunavu u Beogradu, a dok je pakovao opremu, iznenadni udar vetra nekontrolisano je uzneo njegov kajt, koji ga je velikom brzinom povukao. Gru je nekoliko puta naglo udario u vodu, za nekoliko sekundi zadobio dvostruki prelom kičme i utopio se uprkos brzoj intervenciji prijatelja, koji su njegovo telo izvukli iz vode i čamcem dovezli na kopno. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

1999. - Nebojša Saveljić Neba

STRADAO U UDESU

foto: Printscreen

Tri godine posle smrti Duška Nikolića, u oktobru 1999. godine u saobraćajnoj nesreći stradao je i drugi član Montenigersa Nebojša Saveljić Neba. Osim popularnog pevača, u nesreći je poginulo još dvoje ljudi, a jedna devojka je teško povređena. Nakon tragedije koja se dogodila bend Montenigersi je nestao. Nigor je svom drugu posvetio pesmu „Ne brže od života“.

1996. - Duško Nikolić Duka

BOLOVAO OD LEUKEMIJE

foto: Printscreen

Od tri člana Montenigersa samo je jedan ostao živ - Igor Lazić Nigor. On je izgubio dva saradnika i prijatelja. Najpre je 1996. godine preminuo Duško Nikolić Duka, koji je bolovao od leukemije. Prema pričama, preostala dva člana benda Nebojša Saveljić Neba i Igor Lazić Nigor su zajedno s njim u kovčeg položili svoj album prvenac, tačnije audio-kasetu. Oni su mu nakon smrti posvetili i pesmu „Voleli bi da si tu“.

2016. - Glorija Sangare

NAĐENA MRTVA U STANU

foto: Printscreen

Bivša pevačica grupe Flejm Glorija Sangare pronađena je 2016. godine mrtva u svom stanu u Palm Bič Gardensu na Floridi. Pretpostavlja se da je Glorija preminula kad je uzela prekomernu dozu lekova, a kažu i da je danima bila lošeg raspoloženja, što je jedan od uzroka samoubistva. Međutim, njen brat izjavio je da ona nije oduzela sebi život, nego da je imala srčanu manu.

2019. Srce nije izdržalo... Bane Kovačević
2019. Srce nije izdržalo... Bane Kovačevićfoto: Printscreen

Astrolog Dušan Veličković

ZAPISANO IM DA UMRU MLADI

foto: Nebojša Mandić

Astrolog Dušan Veličković za Kurir kaže da su Ksenija Pajčin, Dalibor Andonov Gru i Bane Kovačević 187 u svojim natalnim kartama imali izuzetno teške aspekte koji se vezuju za nesreće u životu.

- Svi su imali potencijal za nesreću koji daje Mars, odnosno zvezde su pokazale da će svi umreti mladi jer su imali teške aspekte u kartama ove planete sa drugim teškim planetama kao što su Uran i Saturn. Ksenija je Marsa imala u Lavu, a to je gnev u srcu, ekstremna uvredljivost, koja joj je došla glave. To slično je uglavnom u vatrenim znacima. Bane je umro od bolesti, imao je srčane probleme, i to baš rano. Grua su ubili vetar i vazduh. Bane je umro rano. Ko god ima problem sa srcem ima problem s potiskivanjem emocija. Njih takođe povezuju slične stvari koje su govorili kroz pesme - rekao je poznati astrolog.

Kurir.rs / Foto: Vlada Lukić, Dado Đilas, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track