LEPA BRENA UMALO DA NE ZAPEVA "UĐI SLOBODNO"? A tek koji je hit Željko POKLONIO ROMANI!
Foto: Tamara Trajković, Damir Dervišagić

MALO KO JE ZNAO

LEPA BRENA UMALO DA NE ZAPEVA "UĐI SLOBODNO"? A tek koji je hit Željko POKLONIO ROMANI!

Stars -

Kako glasi stara izreka - nije kome je rečeno, nego kome je suđeno. Takva je situacija i sa javnim ličnostima, kojima su pojedini hitovi doslovno izmakli. Na primer, pesma Zorice Brunclik "Rođendana dva" trebalo ja da pripadne pevačici Sanji Maletić, međutim sudbina je ipak odlučila drugačije.

"Pesma Zorice Brunclik 'Rođendana dva' bila je namenjena meni. Ali na kraju, ipak je Zorica to snimila i drago mi je zbog toga jer je odličan pevać i ta pesma je postala veliki hit", rekla je za medije Sanja.

Pravog izvođača čekala je i pesma "Kukavica", jedan od najvećih hitova Cece Ražnatović, koja je sasvim slučajno završila na albumu srpske folk zvezde. Pesmu su, naime, pre nje odbile mnoge pevačice, a 1993. godine snimila ju je Ceca. Numera koju je napisala Marina Tucaković, a komponovao Aleksandar Futa Radulović, dopala se Ceci na prvo slušanje pa je sa oduševljenjem odlučila da je uvrsti na album, ne sluteći da će joj doneti veliki preokret u karijeri.

S druge strane, bilo je pesama koje su pisane i komponovane za Cecu, ali su ih snimile druge pevačice! Spekulisalo se o tome da su neke numere s povratničkog albuma Lepe Brene "Uđi slobodno" iz 2008. prvobitno bile namenjene Ražnatovićevoj. Posle Cecinog prekida saradnje sa Aleksandrom Milićem Milijem, ovaj kompozitor je, navodno, odlučio da neke pesme da gazdarici "Granda", ali to niko nije potvrdio.

Zanimljiv put prešla je i pesma Željka Joksimovića "Duga". Prvobitno je bila namenjena Violeti Viki Miljković, koja je pesmu preporučila svojoj kumi Ceci, jer je smatrala da je baš za nju. Međutim, folk zvezda je u međuvremenu obnovila saradnju sa Milijem, pa je Željko poklonio pesmu Romani Panić, koja je ovu numeru uvrstila na album "Krećem".

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Tamara Trajković, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track