POŠTENO SU ZARAĐIVALE, ALI POSLOVE NISU BIRALE! Goca je prodavala OVO, Dušica radila na radiju, a evo gde je Rada PEVALA
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić, Nemanja Nikolić

ponosne

POŠTENO SU ZARAĐIVALE, ALI POSLOVE NISU BIRALE! Goca je prodavala OVO, Dušica radila na radiju, a evo gde je Rada PEVALA

Stars -

Goca Tržan, Rada Manojlović i Dušica Jakovljević imaju zajedničko to što su vrlo mlade počele da zarađuju novac. Sve tri su bile maloletne kada su, zahvaljujući svom zalaganju, uspele sebi da priušte ono što požele.

Goca je još tokom srednjoškolskih dana počela da prodaje sladoled.

"Vrlo često mi se dešava da za 1. maj radim. Ove godine se odmaram, svečano, u krugu porodice (smeh). Mlada sam počela da radim, prve pare zaradila sam 1992. godine. Radila sam preko omladinske zadruge, prodavala sam sladoled i radila 11 sati dnevno. Od zarade sam kupila kompletnu garderobu i knjige. Mislim da se deca vaspitavaju odmalena, pa tako i ja Lenu odavno učim da uvek pospremi za sobom i da nije sramota raditi", rekla je pevačica, dok nam je Dušica otkrila gde će biti za vreme praznika.

foto: Marina Lopičić

"Nikada nisam bila tip osobe koji provodi Prvi maj na urancima. Nekoliko puta se to dogodilo, ali što sam starija, sve više mi se ti rituali dopadaju. Lepo je da se ljudi druže, šta god da je povod. Ove godine biću u vikendici, s obzirom na to da sam već neko vreme van Beograda, ali ne planiram bilo kakvo okupljanje i druženje zbog ove situacije. Biću sa svojom decom", kaže Dušica i priseća se svog prvog posla.

foto: Nemanja Nikolić

"Počela sam rano da radim, imala sam 17 godina kada sam se zaposlila na radio-stanici, još sam išla u gimnaziju. Sećam se da su to bili vrlo skromni honorari, ali meni je to značilo. Nekoliko puta nedeljno imala sam svoju emisiju. Zarada je bila tolika da sam mogla da kupim jednu stvar, pa sam ja kupila nožni prsten koji je tada bio u trendu", kaže Jakovljevićeva.

Rada je pevanjem počela da se bavi mnogo pre nego što se prijavila na takmičenje "Zvezde Granda", pa je tako mogla finansijski da pomogne svojoj porodici.

"Poštujem vredne ljude koji se bore i rade da bi postigli nešto u životu. Počela sam da radim vrlo mlada, pevala sam po klubovima, svadbama i veseljima. Ničega se nisam stidela jer je sve to pošteno zarađen novac. Čini mi se da je danas više radnika nego neradnika", ispričala je Manojlovićeva.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/I. E./Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić, Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track