VIP PROSTITUTKE ZARADE 10.000 EVRA MESEČNO: Imaju pet do šest mušterija DNEVNO!
Foto: Profimedia

POLICIJSKI STRUČNJACI ZA KURIR O PROSTITUCIJI

VIP PROSTITUTKE ZARADE 10.000 EVRA MESEČNO: Imaju pet do šest mušterija DNEVNO!

Stars -

Kriminal: Posle hapšenja Tijane Ajfon pod optužbom da je organizovala orgije nadomak Bijeljine, Marko Nicović i Boža Spasić otkrivaju da je velika zarada motiv da se devojke bave ovim poslom i da je njihov najveći uspeh ulazak u političke krugove, jer tako mogu da ucenjuju moćnike

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, najverovatnije će dobiti produžetak pritvora na 30 dana zbog sumnje na krivično delo organizovanje prostitucije i podvođenje devojaka.

foto: Damir Dervišagić

Starleta je sa još 35 osoba uhapšena u sredu uveče u vikendici nadomak Bijeljine, a procesuirana je u petak uveče u tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa još 15 osoba. Prema pisanju medija iz Republike Srpske, Tijana, koja je čamcem preko Drine ilegalno sa tri drugarice ušla na teritoriju Bosne, na saslušanju je rekla da su došle na ugovorenu žurku i da je poziv dobila od prijatelja. Na dodatna pitanja nije želela da odgovara.

Slučaj hapšenja Tijane Ajfon po ko zna koji put je pokrenuo pitanje i debatu u javnosti o problemu prostitucije. Iako je najstariji zanat zakonom zabranjen u Srbiji, kao i u mnogim državama, sve su brojnije devojke i žene koje u taj posao ulaze dobrovoljno, radi dobre zarade. Prema procenama stručnjaka, baveći se takozvanom elitnom prostitucijom one mogu da zarade i do 10.000 evra za mesec dana.

Reč stručnjaka

Marko Nicović, član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, za naše novine kaže da devojke sve češće ulaze u kandže prostitucije zbog loših ekonomskih uslova. - Prostitucija devojaka na tržištu isključivo zavisi od nivoa klijenta i devojke koja se prodaje i upravo to diktira cenu. Veliki broj naših devojaka počne da se bavi prostitucijom upravo zbog lošeg ekonomskog stanja. Međutim, imamo i devojke koje u kandže prostitucije ulaze iz svoje neke lične promocije - statusa u društvu - kaže Nicović i dodaje: - Veoma je teško izaći iz kandži prostitucije jer je u pitanju teška mafija! Najteže se iščupaju devojke koje su ekonomski zavisne od svojih makroa - kaže on i objašnjava: - Retko koja devojka može sama da se bavi prostitucijom. Ne može sama da uspe jer mora da ima zaštitu i podršku iza sebe. Uloga kriminalaca i makroa usko je povezana, oni stoje iza devojka i stvaraju čitavu organizaciju, drže sve pod kontrolom. Šou-biznis je takođe usko povezan s prostitucijom i može da prođe u taj deo elitne prostitucije - objasnio je Nicović.

foto: Marina Lopičić

Sličan stav ima i Božidar Boža Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, koji nam je rekao da se u našoj zemlji u ovom trenutku prostitucijom bavi oko 40.000-50.000 devojaka. - Ranije se znalo gde su koje prostitutke radile. Sada svoje klijente zakazuju preko interneta, gde i nude svoje usluge u vidu oglasa u kojima nude erotske masaže i tome slično, a tu je i ta mobilna komunikacija. To se toliko raširilo da policija i nema kapacitete da sve to prati. Tome u prilog ide i činjenica da su među njima sudije, profesorke - kaže Spasić i dodaje: - Prostitucijom se bave uglavnom devojke koje dođu iz unutrašnjosti jer tu vide brzu zaradu. Postoje dva načina da prostitutke, moderno starlete, deluju. Jedna od njih je ona koju smatramo gorom, a to je da se same brinu o klijentima, odnosno da same zakazuju susrete i nemaju nikakvu fizičku zaštitu, iako mogu vrlo često da budu žrtve. Drugi način je da imaju makroe ili madam. Oni im zakazuju klijente, ugovaraju mesto, sređuju prevoz i određuju cene - objašnjava bivši operativac.

foto: Marina Lopičić

Nakit i automobili

Prema njegovim rečima, da bi jedna prostitutka mogla da opstane u poslu, mora da ima oko pet-šest klijenta dnevno. - Ovaj posao zahteva dobru šminku, dobru garderobu, promociju, a to sve košta. Uspeh svake prostitutke ili makroa je ulaz u političke krugove ili da rade s uglednim ličnostima. I to iz više razloga. Jedan je dobar novac koji mogu da uzmu, a drugi je i to što su takve osobe podložne ucenama. Za ovu žurku u Bijeljini prostitutke su, pretpostavljam, uzele oko 20.000-30.000 evra, i to samo u novcu, da ne pominjemo i to što su tu kao prateća pažnja pokloni. Oni mogu biti u vidu nakita, a dešava se da to budu i automobili - kaže Boža Spasić i dodaje da postoji mogućnost da su prostitutke prešle ilegalno granicu kako ne bi postojao dokaz da su zapravo bile tamo.

Komentarišući ovaj slučaj, kaže da su makroi vrlo često povezani i sa ostalim granama kriminala, pa otuda droga i oružje, kao i da prostitutke, ove poznate iz rijalitija, imaju angažmane i u inostranstvu. - Dešava se da ih pozovu iz Švajcarske ili neke druge zemlje na vikend, plate im avionsku kartu i u ovakvim angažmanima prostitutka zaradi oko 5.000 evra - kaže Spasić.

Bahanalije u Crnoj Gori CVETA SEKS NA JAHTAMA

Tokom leta većina starleta odlazi na Crnogorsko primorje, gde vreme provode po jahtama i u druženju s bogatim biznismenima. Te poslove uglavnom sklapaju preko modeling agencija. Devojke za jahting prostituciju obično avionom dolaze do tivatskog aerodroma, gde ih čekaju automobili koji ih voze u marinu, gde se ukrcavaju na jahte. Jedan od scenarija je i da ih taksi doveze do marine, gde u skladu s prethodnim dogovorom stupaju u kontakt s klijentom. Cena zavisi od izgleda devojke, ali i od toga da li govori strane jezike i koliko je „spretna“. Za dan se plaća najmanje 500 evra.Najpopularnije destinacije u Crnoj Gori su Budva i Tivat, a u Hrvatskoj Dubrovnik, Zadar i Split. Tijana je, kako tvrde upućeni, sedam dana u Crnoj Gori naplaćivala 2.500 evra, uz plaćen smeštaj u luksuznom hotelu, prevoz, hranu u elitnim restoranima i poklone.

foto: Shutterstock

Kako je uhapšen najpoznatiji estradni makro MIHAJLA MAKSIMOVIĆA OTKUCALA STILISTKINJA

Početak suđenja Mihajlu Maksimoviću, najpoznatijem estradnom makrou, koji je uhapšen u februaru prošle godine, zakazano je za 22. jun u Višem sudu u Beogradu. Optužnicom se njemu i njegovom bratu Dušanu, koji je pušten da se brani sa slobode, stavlja na teret da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u ugovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata. Neke od njegovih radnica svedočile su tokom istrage i otkrile da je Mihajlo uzimao 30 procenata od zarade, a da su one mesečno zarađivale i do 10.000 evra.

Kao ključni dokaz u optužnici navodi se svedočenje stilistkinje, koja je ispričala na saslušanju da je duže vreme radila za Maksimovića i opisala kakve je sve klijente imala. - Otišla sam u jedan apartman na Banovom brdu. Gospodin je izgledao sasvim normalno sve dok nismo počeli sa odnosom. Dok sam bila na njemu, raskrvario mi je bradavicu, vrisnula sam i rekla: „Šta to radiš?“ Odbacio me je s kreveta i uhvatio za vrat, gušio me, pljuvao, nazivao kurvetinom, ponavljao da ne vredim ni 50 centi, a kamoli 220 evra, koliko je trebalo da naplatim. Šamarao me je, onda me je okrenuo u pozu otpozadi i udario da mi je na zadnjici ostao otisak ruke, kao i posekotina od njegovog sata. Druga situacija dogodila se s biznismenom. Bila sam kod njega pet sati, klijent je bio takav da sam imala povodac oko vrata, a ja sam morala da glumim psa - rekla je stilistkinja u policiji.

foto: Aleksandar Jovanović

Dolijali PALA SRPSKA SEKS-MAFIJA

U januaru ove godine u Srbiji su uhapšene dve takozvane seks-bande koje su predvodili Darko T. (45), Saša G. (47) i Miroslav T. (45). Usluge devojaka koje su bile u njihovom katalogu nudili su preporukama, ali i u onlajn oglasima i preko specijalizovanih sajtova. Pronađeno je preko 200 objava u kojima se nude usluge devojaka koje su radile za njih. Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla novac, 176 mobilnih telefona, ali i sveske u kojima su vodili evidencije o naplati, troškovima i mušterijama, kao i o 30 devojaka koje su radile kod njih.

Lisice na ruke HAPŠENE I MIMI ORO, BOŽANA I MACA DISKRECIJA

foto: Marina Lopičić

I za Mimi Oro godinama se spekulisalo da se bavi prostitucijom, a 2014. je uhapšena zbog tog krivičnog dela sa još sedam devojaka. Njima je tada dežurni sudija odredio pritvor od osam dana. Zbog prostitucije je više puta hapšena i Maca Diskrecija. Ona nikada nije radila s makroima, nego je sama pronalazila mušterije preko interneta. Maca je prva priznala da se bavi najstarijim zanatom. Prošle godine je navodno pod optužbom da se bavi prostitucijom uhapšena i bivša Plejboj zečica Božana Vujinović u jednom luksuznom hotelu u Bečićima. Ona se s drugaricom nalazila sa šestoricom turskih državljana, koji su ih, navodno, unajmili zbog pružanja seksualnih usluga i platili 500 evra po osobi.

foto: Dragan Kadić
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE NOVI BROJ PORODIČNOG MAGAZINA LENA: Rešite se lako toksina

Danas ćete uz Kurir dobiti na poklon novi broj magazina Lena!

Saznajte kako da očistite organizam i lako se rešite toksina.

Otkrivamo i kako da pomoću pravilne nege imate lepšu kožu u nekoliko koraka.

Pročitajte kako da imate odmor bez brige i izbegnete neželjene sitacije.

Marija Savić Stamenić u intervjuu za Lenu: Volim da se budim sa Srbijom.

Plus recepti sa tikvicom, za dobar dan i dobar san.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

I. E. - J. R. - B. T./ foto: Shutterstock

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja