ANA STANIĆ JE NESUĐENA PROFESORKA: Prvu platu je zaradila dajući časove latinskog!
Foto: Damir Dervišagić

vremeplov

ANA STANIĆ JE NESUĐENA PROFESORKA: Prvu platu je zaradila dajući časove latinskog!

Stars -

Svoj prvi dinar pevačica Ana Stanić zaradila je kao gimnazijalka, kada je na letnjem raspustu posle treće godine držala časove latinskog.

- Pošto sam pohađala Osmu beogradsku gimnaziju, u kojoj su profesori imali strog kriterijum, morala sam mnogo da učim, a jezici su mi odlično išli. Latinski sam tako dobro savladala da su me slali čak i na državno takmičenje, gde sam osvojila treće mesto - opisala je jednom prilikom Ana.

Tada se prisetila kako je iznenada dobila poslovni angažman koji joj je doneo prvu priliku da sama zaradi novac.

foto: Damir Dervišagić

- Prijatelji mojih roditelja angažovali su me da njihovom sinu držim časove latinskog jer je trebalo da polaže popravni ispit. Kad su moji roditelji otputovali na odmor, sama sam brinula o sebi. Te 1993. godine inflacija je učinila da prosečna plata bude deset nemačkih maraka, a ja sam držeći te časove sakupila deset tatinih prosečnih zarada - istakla je tada pevačica i otkrila na koji je način potrošila prvi honorar.

- Pošto je bilo popularno skijanje na vodi, uplatila sam nekoliko termina, kupila sebi nešto od garderobe i vodila drugarice na ekskluzivne ručkove. Potrošila sam novac na sve ono što mi je do tada predstavljalo luksuz. Zadovoljstvo je bilo veće pošto je dečko kojeg sam podučavala položio ispit sa četvorkom - zaključila je tada Ana.

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić

Nesuđeni pedagog

Mada je i kao mala sanjala o muzičkoj karijeri, Ana nije mogla ni da zamisli da će biti poznata. - Razmišljala sam da studiram klasične jezike ili srpski. Tokom gimnazije pevala sam u Krsmancu i imala ambicije da se ozbiljnije bavim muzikom, ali nisam ni pretpostavljala da ću biti poznata. Kad sam saznala da postoji mogućnost da upišem FDU, konkurisala sam na produkciji i bila primljena. Godinu dana kasnije postala sam pevačica grupe Mobi Dik i tako je počela moja muzička karijera. Od prvog honorara roditeljima sam kupila poklon jer mi od prethodne profesorske plate nije ostalo dovoljno novca.

foto: Naslovna

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track