RASPEVANI TRGOVCI! Završili su stručne srednje škole, a postali PEVAČI: Evo gde se školovala naša ESTRADA!
Foto: Instagram

VAN STURKE

RASPEVANI TRGOVCI! Završili su stručne srednje škole, a postali PEVAČI: Evo gde se školovala naša ESTRADA!

Stars -

Nije nepoznanica da se mnogi ljudi ne bave onim za šta su se školovali. Isti slučaj je i s većinom naših pevača - retko ko od njih ima završenu i nižu muzičku školu. Mnogi od njih školovali su se da budu medicinski radnici, učitelji, turistički vodiči, frizeri, ili pak trgovci, što je slučaj s Draganom Mirković, Mirom Škorić i Tanjom Savić.

foto: instagram

Dragana je rano počela da peva, ali nije zapostavila školovanje i završila je srednju trgovačku školu. Isto obrazovanje ima i Mira, ali ona ima diplomu i srednje muzičke.

foto: ATA Images

Tanja je diplomu stekla u školi u Smederevu. Ona nije želela da studira jer joj učenje nije išlo dobro, a kako su pre nekoliko godina novinarima rekli njeni profesori, bila je dobar ili vrlodobar đak i nije se isticala. Mi vam otkrivamo koje su škole završile pojedine pevačke zvezde.

Marija Šerifović i Lepa Brena Gimnazija

Marija Šerifović završila je nižu muzičku školu i gimnaziju u Kragujevcu. Pevačica nije bila ljubitelj škole, posebno zbog matematike, koja joj nikako nije išla, a zbog koje je njena majka Verica Šerifović napustila školovanje.

foto: Instagram screenshot

Jednom prilikom Marija je, kad je dobila prelaznu ocenu, pozvala trubače u školu da to proslavi. Po završetku gimnazije, doselila se u Beograd, gde je na jednom privatnom fakultetu završila menadžment.

foto: Printscreen/Instagram

Gimnaziju u Brčkom završila je Brena.

Rada Manojlović Ekonomski tehničar

Rada Manojlović završila je Ekonomsku školu u Velikoj Plani, gde je bila đak generacije. Upisala je Ekonomski fakultet u Kragujevcu, ali joj je ostao jedan ispit da diplomira.

foto: Printscreen, Premijera

- U školi sam bila kampanjac. Nisam učila redovno, ali kad sednem, ja to naučim za pet! Drugačije ne umem! Imala sam samo petice - pohvalila se Rada svojevremeno.

Milan Stanković Medicinski tehničar

Danas jedan od najpopularnijih mladih pevača nekada je radio kao medicinski tehničar na odeljenju dijalize u Domu zdravlja u Obrenovcu. Milan je završio srednju medicinsku školu, nakon čega je želeo da upiše glumu, ali zbog teške situacije u kojoj se tada nalazila njegova porodica morao je odmah da se zaposli.

foto: Printscreen/Instagram

Inače, kako su ranije pričali Obrenovčani, Stanković je bio uzoran đak i imao je dobre ocene i dobro vladanje u školi.

Darko Lazić Frizer

Darko Lazić završio je srednju frizersku školu, ali se tim poslom nikada nije bavio.

foto: Printscreen/Ami G

- Nekad sam verovao da ću od toga živeti i da ću imati svoj frizerski salon, ali život me je odveo na drugu stranu i postao sam pevač - ispričao je nedavno Lazić za medije.

Halid Muslimović Metalostrugar

Halid Muslimović završio je za metalostrugara i kratko je radio u železari u Jesenicama, u Sloveniji. U Banjaluci je mnogo godina kasnije završio i četvrti stepen, a 2008. godine je upisao Koledž za informatiku i menadžment "Janjoš", odsek za ekonomiju.

foto: Dragan Kadić

Izjavio je da posle ovoga želi da ima diplomu i pravnog fakulteta.

Nada Topčagić Hemijska škola

Nada Topčagić završila je Hemijsku školu u Modriči. Čim je dobila diplomu, zaposlila se, ali je saznala za audiciju za pevače amatere pa se prijavila.

foto: Printscreen/Magazin In

Zauzela je sedmo mesto, ali nije odustajala, pa je ubrzo stigao poziv iz Beograda da počne s muzičkom karijerom. Imala je samo 18 godina.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja