UDOVICA RAJKA DUJMIĆA TVRDI: Sanja Doležaal i Novi fosili su prevarili mog Rajka
Foto: Prinskrin Fejsbuk

OPTUŽBA

UDOVICA RAJKA DUJMIĆA TVRDI: Sanja Doležaal i Novi fosili su prevarili mog Rajka

Stars -

Snježana Dujmić, udovica Rajka Dujmića, koji je preminuo pre dve nedelje od posledica saobraćajne nesreće u Hrvatskoj, objavila je saopštenje u kojem navodi da se prekida sudski spor između njenog muža i ostalih članova grupe Novi fosili prema odluci Trgovačkog suda. Ona je u svom obraćanju javnosti, koje su preneli svi hrvatski portali, detaljno objasnila zašto je pokojni Dujmić tužio kolege Sanju Doležal, Marinka Kolnaga i Vladimira Kočiša Zeca.

foto: Youtube screenshot HDS ZAMP

- Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama. Nastavite da nastupate dalje pod imenom Novi fosili pod uslovom da dobijam četvrtinu od nastupa i koncerata - to je bio jedan jedini Rajkov zahtev, koji Sanja, Zec i Marinko nisu prihvatili. Više od pet godina je trajao sudski proces, tokom kojeg su bila dva pokušaja vansudske nagodbe. Pre godinu i po u Rajkovo ime su se sastali Sanja, Zec i Marinko sa Stevom Cvikićem, kojem su obećali da će Rajku dati 500 evra po koncertu, ali taj dogovor nikada nisu ispoštovali - napisala je Snježana na društvenoj mreži Fejsbuk nakon saznanja da je sud prekinuo postupak zbog smrti njenog muža.

foto: printScreen jutjub

Spor oko toga ko ima pravo da nastupa pod imenom Novi fosili u javnost je izbio nakon izbacivanja Dujmića iz grupe 2014, a poslednji put se o tome pisalo u februaru ove godine uoči nastupa Sanje Doležal, Zeca i Kolnaga u Splitu. - Nedavno je objavljeno da je Rajko u tajnosti zaštitio ime, što je neistina. Gospodin Marinko Kolnago je to jako dobro znao kada je 1995. godine došao kod Rajka i predložio da njih dvoje oforme Nove fosile s novim članovima - navodi ona.

Dujmićeva tvrdi kako Sanja Doležal nije davala novac ni udovici Slobodana Momčilovića Moke, koji je bio osnivač grupe, a koji je preminuo iznenada 1985. Ostali članovi grupe su mislili da pevačica svaki mesec uplaćuje novac na njen račun. - Svi su se dogovorili da Mokinoj udovici, koja je imala dve malene ćerke, od zarade na koncertima daju šestinu. Gospođa Doležal je bila zadužena da tu šestinu daje Mokinoj udovici. Šest meseci Mokina udovica nije dobijala novac jer ga je Sanja zadržala kod sebe, a to ostali iz Fosila nisu znali. Nakon toga što je Sanja učinila, Mokina udovica više nije želela nikakav novac - tvrdi Snježana. Sanja Doležal se nije oglašavala ovim povodom.

foto: Printscreen, Dado Đilas

Ivan Ercegovčević / foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track