NJOJ SE MUŽ PREKO DECE SVETI! Vesna Stanojević iz Sigurne kuće otkrila šta misli o Tanjinom slučaju, evo kakav joj je savet dala
Foto: Pritnscreen

Porodična drama i borba za starateljstvo

NJOJ SE MUŽ PREKO DECE SVETI! Vesna Stanojević iz Sigurne kuće otkrila šta misli o Tanjinom slučaju, evo kakav joj je savet dala

Stars -

Borba Tanje Savić da svoje otete maloletne sinove iz Australije vrati u Srbiju traje već sedam meseci, a pevačica je nedavno javnosti otkrila i nove potresne detalje iz svog braka sa Dušanom Jovančevićem.

Tanja je tako navela da joj je suprug ukrao 150.000 evra ušteđevine, da ju je posvađao sa roditeljima i sestrom, ali i da je navodno nagovarao sinove da vrše nasilje nad njom.

Sve to je, kako objašnjava Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, uobičajen scenario koji svaki svaka žrtva porodičnog nasilja trpi od svog zlostavljača.

- Kada je reč o slučaju Tanje Savić, ono što na javnost ostavlja najjači utisak jeste to što deca postaju žrtve i glavno oružje nasilnog partnera. To se, na veliku žalost, često dešava. Tu nema govora o ljubavi prema deci, radi se isključivo o osveti ženi koja je odlučila da preseče i stavi tačku na manipulaciju, zlostavljanje i loš život. Tu zaista ne postoji nikakva ljubav oca prema detetu, pa se zato i dešava da partneri vrate decu svojim ženama čim nađu novu partnerku - kaže Vesna i dodaje da se nasilnici najčešće trude da svoju žrtvu izoluju od okruženja kako bi što lakše njome manipulisali.

foto: Marina Lopičić

- Pitanje je zašto je njen novac bio kod njega i zbog čega je na sve načine pokušao da je odvoji od svih koji je vole i brinu za nju. Izolovati partnera je početak nasilja. Nasilnik te odvoji od prijatelja, rodbine, komšija, od svih koji bi mogli da spreče zlostavljanje koje je započeo nad žrtvom - kaže Vesna koja ističe da deca vrlo brzo padnu pod uticaj nasilnog oca.- Majka deci postaje stranac jer od drugog roditelja slušaju loše o njoj. Posle dužeg perioda javi se pritisak usled kog poveruju u ono čemu su izloženi. Zlostavljači vrlo dobro znaju da su deca najslabija tačka žrtve zbog čega u ovakvim slučajevima ne izostaje da ih koriste protiv majke - navodi ona i tvrdi da je pevačica preduzela sve potrebne mere.

- Koliko znam, Tanja je preduzela sve potrebne mere i obratila se Ministarstvu pravde. Uradila je sve što je mogla u borbi za svoje sinove. Sa druge strane, i iz Ministarstva pravde su uradili sve što je do njih, u kontaktu su sa našom ambasadom u Australiji. Loptica je za sada kod njih i ostaje da se strpi.

foto: Damir Dervišagić

kurir.rs/alo

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track