Najnovije vesti

MARINKO ROKVIĆ IZDAHNUO NA RUKAMA SUPRUGE: Nije hteo da ide u bolnicu, želeo je da umre kod kuće POTRESNO
Foto: Ana Paunković, Printscreen/Youtube

ostali smo bez velikog pevača i čoveka

MARINKO ROKVIĆ IZDAHNUO NA RUKAMA SUPRUGE: Nije hteo da ide u bolnicu, želeo je da umre kod kuće POTRESNO

Stars

Mnoge je iznenadilo to što je Marinko Rokvić iznenada preminuo, jer se nije znalo da je teško bolestan, što je bila njegova želja, koju je porodica poštovala do kraja.

U novembru 2020. pevač je hitno operisan, kako je tada saopšteno, zbog ciste u stomaku. Međutim, već tada je otkriveno da boluje od kancera pankreasa i da su prognoze za izlečenje loše.

Rokvić se borio i sa teškom bakterijom koju je zadobio tokom lečenja, što je pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a kasnije i sa metastazama. Od prvog trenutka bio je spreman za borbu i nije klonio duhom, navodi za Kurir izvor blizak porodici.

Marinko Rokvić, Nikola Rokvić
foto: Damir Dervišagić, Ana Paunković

Povukao se iz javnosti

Marinko je primao hemoterapije, koje su u početku delovale, pa je polako počeo da se vraća svakodnevnim aktivnostima i osećao se dobro. Nažalost, nije mogao da se vrati muzici i nastupima jer je posle nekoliko meseci od operacije, dok su još trajali oporavak i lečenje, otkriveno da ima metastaze na drugim organima, pa je morao da se podvrgne novim, jačim hemoterapijama. Za to vreme nije ga uopšte bilo u javnosti, a samo dva puta kratko se oglasio u medijima.

- Ja sam preležao koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Medutim, posle korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mesecima se borim s njom. Nadam se da sad ide malo nabolje. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe - naveo je pevač u poslednjem razgovoru sa novinarima.

Marinko Rokvić
foto: Damir Dervišagić

Do poslednjeg trenutka

Supruga Slavica uz Rokvića je bila do samog kraja. Prema rečima našeg sagovornika, ona je negovala Marinka u njihovom porodičnom domu na Košutnjaku, gde je on i umro u subotu. Nije hteo da ga vode u bolnicu. Svestan da je teško oboleo i da mu se bliži kraj, izrazio je želju da umre kod kuće, što su njegovi najbliži ispoštovali. Slavica je, navodi naš izvor, sa suprugom bila neprestano sve dok nije izdahnuo, a s obzirom da je ona po struci zdravstveni radnik, Marinko je imao najbolju negu u najtežim momentima. Vreme sahrane folk pevača porodice će saopštite naknadno, kako su naveli u saopštenju.

Marinko Rokvić
foto: Printscreen Instagram

Vučić dao čitulju Poslednji pozdrav prijatelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od Marinka Rokvića oprostio se preko čitulja koje su objavljene u dve dnevne novine. - Poslednji pozdrav velikom prijatelju i dobrom čoveku. Aleksandar Vučić sa porodicom - piše u čitulji.

Aleksandar Vučić, Marinko Rokvić
foto: screenshot

kurir.rs/ Ana Denda

Nikola Rokvić izjava
01:15

Nikola Rokvić izjava

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja