Najnovije vesti

Govor na sahrani Marinka Rokvića
02:11

Govor na sahrani Marinka Rokvića

POTRESNO

NIKOLA ROKVIĆ DOVEO SVE DO SUZA POTRESNIM GOVOROM NA SAHRANI OCA MARINKA: Unuk Despot ti je obećao da će naći lek protiv smrti

Stars
13:41h

Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra, a najbliži su se okupili na Novom bežanijskom groblju kako bi se poslednji put pozdravili sa legendom narodne muzike.

Marinko je iza sebe ostavio tri sina - Darija, Nikolu i Marka, od kojih se jedan nije pojavio s obzirom na to da živi u Kanadi. Tokom ceremonije, Nikola je održao potresni govor, pa je i sam plakao dok je čitao reči koji je posvetio ocu.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Nikola Anđić

"Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost", pričao je Nikola Rokvić na sahrani kroz suze.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Ana Paunković

Podsetimo, na komemoraciji u Kamenoj sali radio Beograda su Ana Bekuta, Miša Mijatović i Radiša Urošević govorima rasplakali sve prisutne, a udovicu je posebno pogodio momenat kada je zasvirala harmonika. Tu su bile i snaje pokojnog pevača Bojana i Sara.

Marinko Rokvić, sahrana
foto: Ana Paunković

Kurir.rs/K.Đ.

Bonus video:

Govor na sahrani Marinka Rokvića
02:11

Govor na sahrani Marinka Rokvića

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja