SAMO KO OVO DOČEKA ZNA ŠTA JE JAD Majka Sinana Sakića živi sama, u kući bez GREJANJA s malom penzijom! A nije samo bez sina ostala
Foto: Dragana Udovičić

usamljena

SAMO KO OVO DOČEKA ZNA ŠTA JE JAD Majka Sinana Sakića živi sama, u kući bez GREJANJA s malom penzijom! A nije samo bez sina ostala

Stars -

Đulka Sakić (88), majka pokojnog pevača Sinana Sakića, rođenog Lozničanina, teško provodi staračke dane, kako sama kaže, „jer je usamljena, bez drva, koja su najpotrebnija, ali i bez mnogo čega što bi joj starost i bolest učinilo bar malo lakšom“.

Đulka živi u zgradi u centru grada, ali bez parnog grejanja, i ne zna kad se ogrejela u svom domu. Nema ni iverka, a kamoli drva. Penzija, i to porodična, koju je nasledila od muža Rašida, koji je bio vojni muzičar, ali je, zbog bolesti, rano penzionisan, premala je. U poslednje vreme pomoći nema ni od koga.

- Dok je bio živ moj Sinan pazio me je, gledao i pomagao kao najbolji sin majku, a posle njega to je činio i moj sin Agan, koji u poslednje vreme nije tu, jer ima svoju muku, pa je u Beogradu - priča Đulka za "Novosti".

Niko drugi joj ne pomaže, osim pojedinih komšija, među kojima je malo onih koji su u nešto boljem položaju od nje.

- Hvala im, ipak, svima. Poštuju me i vole i nekad to najbolje greje, posebno srce - rekla je Sinanova majka.

- Izgubih kćer Kosanu, potom njega, pre mog saborca, sapatnika i bračnog druga Rašida, čoveka sa kojim sam izrodila četvoro dece. Samo majka koja ovakvu žalost i tugu dočeka zna šta je jad. Ovo je neprolazno, a život, evo, teče ka devedesetoj godini - dodala je ona.

Klinički centar, Sinan Sakić
foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Nakon Đulkine priče, odreagovao je čelni čovek Loznice Vidoje Petrović, te su za Đulku sada spremna i drva i drugi pokloni i potrepštine.

- Hvala do neba i vama i gradonačelniku koji me je najljudskije pogledao i hoće i želi da mi pomogne - kaže Đulka za pomenuti list, koja zna čije je sve majke pomagao njen Sinan, ne samo u Loznici.

Zašto joj drugi u rodbini ne pomažu, nije želela da govori, odmahujući rukom.

Sinan Sakić
foto: Dragana Udovičić

kurir.rs/novosti

Bonus video:

00:18

LJUBA ALIČIĆ OPLEO O MLAĐIM KOLEGAMA: Ovo danas je TRLA BABA DLAN, za mene su pevači Šaban, Sinan i Miroslav Ilić! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja