MACINA PRIČA O TEŠKIM RATNIM DANIMA Ulje smo plaćali 180 maraka, a kafu 200! Hteo sam da odem u Beograd, ali sam zbog NJE ostao!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

ispovest

MACINA PRIČA O TEŠKIM RATNIM DANIMA Ulje smo plaćali 180 maraka, a kafu 200! Hteo sam da odem u Beograd, ali sam zbog NJE ostao!

Stars -

Dragan Marinković Maca popularnost je stekao krajem devedesetih kao glumac, a kasnije i kao šoumen, voditelj i rijaliti igrač.

Uvek je nasmejan i dobro raspoložen, ali to ne znači da je i privatno uvek takav bio. Devedesetih, za vreme rata na prostoru Jugoslavije, bio je u rodnom Sarajevu sve vreme dok su se vodili sukobi. U ispovesti za Kurir pričao je o tim teškim danima i otkrio zbog čega je rešio da ostane do kraja u razrušenom gradu.

Dragan Marinković Maca, Ispovest
foto: Damir Dervišagić

- Pravo da ti kažem, ne znam sad baš tačno gdje su mi svi ti klasići iz Sarajeva. Mi smo igrali u ratu, padaju granate, mi igramo ljubavnike, jedno na drugom i tresemo se; Rat je, jebi ga. Al' ne bih mnogo o tome, to je jedna epizoda u mom životu... Ne bih... Ulje išlo na 180 maraka, kafa. I sad je dvesta maraka puno, a znaš li šta je dvesta maraka bilo '95?! Ma, neću o toj prljavštini ni da govorim! Žao mi ljudi, žao mi konja... a to je, jebi ga, rat. Rat je bio sve vreme, a ja sam hteo izaći početkom juna, imao trista maraka u džepu, ostavio majci dvesta, sebi sto, uzeo četovoro gaća na sebe i krenuo, imao konekciju da se ispalim da krenem za BG, međutim, onda se vratim i nađem majku uplakanu - rekao je Maca i dodao:

Dragan Marinković Maca, Ispovest
foto: Privatna Arhiva

- A da sam otišao ne bih je našao živu i onda sam ostao zbog nje. A ona je ostala zbog troseda, dvoseda, stvari... Mislim, ružno zvuči, ali jebi ga, ona kaže: "A đe ću ja sad, sine?" A taman otišla u penziju i zarati se. I ja, ono, gde ću, šta ću i ostanem zbog nje. Četiri godine nema struje, nema grejanja, i sad ka god čujem od Džeja... Evo, slušaj ovo. Izvadio sam bio kasetofon iz "keca", bila prva zima, i ja se pokrio ćebetom, zima ubija, srce puca, nema struje... i čujem ja na radiju "Ni na istok, ni na zapad... Gde ću sad, moja ružo...", znaš to. I sad, gde ću sad i gde ću sad?!A ne možeš nigde! I tako ti ja popušim četiri godine.

Danas, u ovim godinama, kaže da verovatno ne bi tako postupio.

- Sad drugačije razmišljam, sad sam samohrani otac dva djeteta, pa ono... Ne bih od njih otišaoa i ne bi ih pustio, ali ono, ispoštovao sam majku i ostao tu, ali nikada ne krivim nikoga ni ko je otišao ni ko je ostao. Ljudi kažu: "E pićka, otišao!" "E, pićka ostao!" Jebo to, to je prljavo vreme, ne ponovilo se, ja kažem najprljavije, jer ne znam kako je gdje u svetu, ali znam kako je bilo.

Ivan Ercegovčević / foto: Damir Dervišagić

02:39

NISI TI KRAVA MUZARA, IDI RADI! Maca otkrio detalje iz braka i šokirao izjavom (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track