POSTHUMNO ODLIKOVANI MERIMA NJEGOMIR I MARINKO ROKVIĆ: Predsednik Vučić uručio ordene, oni su ih primili u ime pokojnih pevača
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Damir Dervišagić

VELIKO POŠTOVANJE

POSTHUMNO ODLIKOVANI MERIMA NJEGOMIR I MARINKO ROKVIĆ: Predsednik Vučić uručio ordene, oni su ih primili u ime pokojnih pevača

Stars -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Palati Srbija uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Ukupno će biti 88 odlikovanja. Na samom početku čula se himna Srbije "Bože pravde", a potom se obratio i predsednik Srbije.

Predsednik je određene ličnosti koje su doprinele Srbiji posthumno odlikovao. Među njima su bili pokojni pevač Marinko Rokvić čiji je orden primila udovica Slavica i pevačica Merima Njegomir u čije ime je sin Marko primio odlikovanje.

udovica Marinka Rokvića
udovica Marinka Rokvićafoto: Printscreen/RTS

Podsetimo, pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini posle borbe sa teškim zdravstvenim stanjem. Merima Njegomir umrla je nakon duge i teške bolesti. Pevačica je imala rak pankreasa.

sin Merime Njegomir
sin Merime Njegomirfoto: Printscreen/RTS

Inače, u ime pijaniste i bivšeg direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, orden je primila majka. Glumac Nenad Nenadović takođe je posthumno odlikovan.

Holivudski glumac Džoni Dep nagrađen je Zlatnom medaljom za zasluge.

odlikovanje, Sretenjski orden, Džoni Dep
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track