TE OSOBE SU EMOTIVNO HENDIKEPIRANE I MOGU BITI VEOMA OPASNE: Psiholog progovorio o napadu na Sandru Afriku, napravio celu analizu
Foto: Printscreen/Instagram

OTVORENO

TE OSOBE SU EMOTIVNO HENDIKEPIRANE I MOGU BITI VEOMA OPASNE: Psiholog progovorio o napadu na Sandru Afriku, napravio celu analizu

Stars -

Pevačica Sandra Afrika sinoć je preživela pravu dramu. U jednom restoranu na Novom Beogradu pevačicu je napao manijak, koji joj je ranije pretio da će je zaklati ako se ne javi.

Policija je potom uhapsila ovog muškarca iz Hrvatske, koji je Sandru proganjao već godinu dana.

Ova pevačica nije jedina javna ličnost koja se našla na meti progonitelja. Na meti raznoraznih uhoda ranije su bile još neke njene koleginice među kojima Nina Badrić kao i Jelena Rozga. Slučajevi su imali sudski epilog.

Psiholog Čedomir Novaković pojašnjava da je to neki intrapsihički konflikt, neka trauma ili neko nezadovoljstvo koje je karakteristično za osobu koja ima određene emotivne ili psihičke tegobe.

Sandra Afrika, Auto
foto: Damir Dervišagić

- Postoji tu i dodatak. Veliki broj ljudi koji su anonimni često se projektuju u poznata lica. Drugi ugao se može nazvati dijagnostički. Može se nazvati opsesivno-kompulsivna neuroza. Osoba ima idealizovanu sliku nekoga u koga je zaljubljen(a), gde može doći do potpuno kontraproduktivne emotivnosti i agresije zato što ta osoba nije dostupna - kaže Novaković.

Sandra Afrika
foto: Printscreen/Ami Dži šou

- Setite se samo slučaja Džona Lenona. Osobe stvaraju svoj individualni svet u kojem dominira potreba za nekim osloncem, koji je imaginaran i gde je samo emocija s jedne strane. Naravno da se posle javljaju i frustracije, koje mogu preći u agresiju. Te osobe nemaju zdrav razum i ne mogu shvatiti da osobe koji su im idoli ne mogu uzvratiti. To su emotivno hendikepirane osobe i mogu biti veoma opasne - zaključio je psiholog.

Podsetimo, Džon Lenon ubijen je 8. decembra 1980. godine ispred zgrade na Menhetnu gde je živeo sa svojom umetničkom i životnom saputnicom Joko Ono i mlađim sinom Šonom. Mark Dejvid Čepmen (25), njegov dželat, doleteo je sa Havaja par dana ranije da izvrši pomenuto, pred svojom suprugom već najavljeno, krvavo delo.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/K.Đ/Alo

Bonus video:

03:04

SANDRA AFRIKA OTKRILA DA JE NASTAVILA SARADNJU SA BIVŠIM DEČKOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track