OD VRHA ESTRADE DO POZORIŠTA I ADVOKATURE! Pobednici Zvezda Granda krenuli različitim putevima, a o njima NI TRAGA NI GLASA
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić, Tamara Trajković, Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

slava

OD VRHA ESTRADE DO POZORIŠTA I ADVOKATURE! Pobednici Zvezda Granda krenuli različitim putevima, a o njima NI TRAGA NI GLASA

Stars -

Takmičenje "Zvezde Granda" postoji skoro dve decenije, a za to vreme iznedrilo je mnoge pevače, od kojih su neki danas najangažovaniji na Balkanu.

Neki od njih su postali zvezde iako u takmičenju nisu pobedili, ali bilo je i pobednika koji su napravili zavidne karijere, dok su drugi ipak rešili da se sklone od svetala reflektora, ali su postigli uspeh u drugim oblastima. Prvi pobednik "Zvezda Granda" bio je Branislav Mojićević, koji je tada bio gimnazijalac. Snimio je svoj albom prvenac 2005. godine, a njegov najveći hit do danas je ostala pesma "Stara ljubav". U karijeri nije imao skandale, te svojim glasom privlači publiku gde god da nastupa. Zabeležio je pobedu i u drugoj sezoni emisije "Tvoje lice zvuči poznato", gde je pokazao talenat za imitaciju. U međuvremenu se oženio, dobio sina i ćerku, pa se razveo.

Bane Mojićević
foto: Tamara Trajković

Najuspešnija pobednica "Zvezda Granda" je svakako Milica Todorović. Ona je u takmičenju pobedila sa samo 15 godina. Svoj prvi album je snimila iste godine, a za drugi je morala da sačeka punoletstvo, te ga je objavila 2009. godine. Najveći hit snimila je 2014. godine, pesmu "Moje zlato" koja broji preko 160.000 pregleda na Jutjubu i to je godinama najslušanija pesma u regionu. Milica je danas jedna od najpopularnijih domaćih pevačica, a osim glasom, osvaja i harizmom. Na internetu su viralni snimci njenih imitacija, a koliko joj dobro ide gluma, govori i činjenica da je bila angažovana u nekoliko filmova, kao i u Kusturičinoj operi "Vreme Cigana", zajedno sa kolegom iz "Zvezda Granda" Stevanom Anđelkovićem.

Milica Todorović
foto: Damir Dervišagić

Dečko koji je dokazao da u "Zvezdama Granda" ne mora da pobeđuje samo narodna muzika je Dušan Svilar. On je tokom ovog takmičenja najčešće pevao pesme Zdravka Čolića, a potom snimio duet sa Kemalom Montenom. Dušan se uvek držao svog pravca i nije skliznuo u komercijalne vode. Tako je ove godine dobio i stalni angažman u Pozorištu na Terazijama, gde je igrao u komadu "Fantom iz opere". S obzirom na to da se retko eksponira, publika ima prilike da ga vidi samo na nekom festivalu, poput ovogodišnje Beovizije.

Dusan Svilar
foto: Printscreen/Instagram

I Darko Lazić je bio jedva punoletan kada je pobedio u takmičenju i osvojio stan, ali i naklonost publike, koja ga i dalje voli. On je izdao dva albuma, a nekoliko njegovih pesama su postale hitovi. Danas važi za najveću mušku "Zvezdu Granda". Ipak, muzički uspesi nisu ono čime privlači pažnju medija, već skandali, od saobraćajnih prekršaja do čestih menjanja partnerki.

Darko Lazić
foto: Printscreen/Instagram

Stefan Petrušić je pobedio 2011. godine, kada je dobio album i stan u Beogradu. Iako se i dalje bavi muzikom, njega retko imamo priliku da vidimo na javnoj sceni, s obzirom na to da mu estrada nije prioritet. Naime, kada se prijavio za takmičenje, bio je student prava, koje je kasnije uspešno i završio, te se danas bavi i advokaturom. Jednom prilikom je priznao da je zastupao dosta kolega. U međuvremenu se oženio i dobio sina.

Stefan Petrušić
foto: Printscreen/Instagram

Pobednik "Zvezda Granda" koji je gotovo nestao sa scene je Darko Martinović. Iako su mnogi mislili da je potpuno slep, on je otkrio da vidi oko pet odsto, a to ga nije omelo da bude potpuno samostalan. Darko danas povremeno svira u lokalima, a poslednji singl je objavio pre nekoliko godina.

Zvezde Granda, Stan, Pobednik, Darko Martinović

Pevač iz Bosne i Hercegovine Amar Jašarspahić, poznatiji kao Amar Gile, pobednik je sedme sezone takmičenja. Ostvario je uspeh sa svojim singlovima, a njegova pesma "Prekasno" je jedna od najslušanijih "Grand" produkcije, sa više od 50 miliona pregleda na Jutjubu. Osim muzičkog, Gile ima i zapažen humanitarni rad, pa je postao UNICEF-ov ambasador, a dobio je i nekoliko nagrada. Neposredno posle takmičenja uplovio je u kratku vezu sa koleginicom iz "Zvezda Granda" Aleksandrom Prijović, a potom se oženio i dobio sina. Ipak, pre nekoliko godina se razveo i potpuno posvetio muzici.

Amar Gile
foto: Printscreen/Instagram

Još jedan pobednik iz Bosne i Hercegovine je Mirza Selimović, koji je tokom takmičenja uglavnom birao pop pesme. I nakon pobede ostao je veran svom žanru, te je vrlo cenjen, ali i slušan. Mnogi su ga doživeli kao naslednika Zdravka Čolića, a iza sebe ima jedan album i niz uspešnih singlova, kao i duete sa Ivanom Selakov, Ilmom Karahmet, Milicom Todorović. Važi za jednog od najpristojnijih pevača, a već duži niz godina je u vezi sa svojom partnerkom, koju ne eksponira.

Mirza Selimović
foto: Zorana Jevtić

Niz pobednika iz Bosne i Hercegovine nastavio je Haris Berković. Ovaj pevač još uvek nije snimio album, ali je javnosti postao zanimljiv kao dugogodišnji momak Rade Manojlović. Dva dueta sa sada već bivšom devojkom Radom su njegove najpoznatije pesme.

Haris Berković, Rada Manojlović
foto: Marina Lopičić

Jubilarnu desetu sezonu "Zvezda Granda" obeležila je pobeda Ibra Bublina, koga su nazvali i naslednikom Safeta Isovića zbog ljubavi prema sevdalinkama.

Ibro Bublin
foto: Printscreen/Instagram

Sezona 2016/17. po svemu je bila drugačija, a za pobednika je izglasan Aleksa Perović. Ni on već nekoliko godina nije objavio pesmu, ali je 2019. godine ostvario prvu pozorišnu ulogu. Oženjen je i otac je dve devojčice.

zvezde granda, Aleksa Perović
foto: Damir Dervišagić

S druge strane, Riste Risteski je izabran za pobednika po glasovima publike. On je snimio nekoliko singlova, pa napravio pauzu usled pandemije. Iako nije imao neki veći hit, on često nastupa u rodnoj Makedoniji.

Anid Ćusić je još jedan takmičar koji je ostvario pobedu, ali još nije imao hit. Mladić iz Mostara je veoma popularan na društvenim mrežama, gde često objavljuje i obrade poznatih pesama.

Anid Ćušić
foto: Kurir

Još jedan predstavnik pop muzike u "Zvezdama Granda" je Džejla Ramović. Ona je kao pobednica dobila pesmu i spot, a numera je brzo postala hit. Često objavljuje i obrade poznatih pesama. Džejla je jedna od onih koji su pobedu u najpoznatijem muzičkom takmičenju na Balkanu odlično iskoristili, te njena popularnost stalno raste.

Džejla Ramović
foto: Printscreen/Instagram

Nakon nje, u pomenutom takmičenju pobedili su Mahir Mulalić i Nermin Handžić, koji su osvojili simpatije publike u prethodnoj sezoni. Mahir je snimio singl, a Nermin još priprema svoju prvu pesmu.

kurir.rs/nova.rs

Bonus video:

08:36

Anastasija napustila Zvezde Granda, a sad poslala brutalnu poruku Bekuti koja će je UZDRMATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track