RADOST U PORODICI ŠAULIĆ! Porodila se Mihajlova žena Marina: Stigla devojčica, dali su joj neobično ime! Evo šta znači
Foto: Kitti Tantibankul / Alamy / Alamy / Profimedia, Nemanja Nikolić, Printscreen

otkrivamo

RADOST U PORODICI ŠAULIĆ! Porodila se Mihajlova žena Marina: Stigla devojčica, dali su joj neobično ime! Evo šta znači

Stars -

Porodica Šaulić od danas je bogatija za još jednog člana, jer je Marina, supruga Generalnog konzula RS u Cirihu Mihajla Šaulića, na svet donela devojčicu.

Kako Kurir saznaje, porođaj je protekao u savršenom redu, a srećni roditelji odlučili su da detetu daju ime Manja.

Mihajlo Šaulić, Svadba, Venčanje
foto: Nemanja Nikolić

Ovo je prva prinova u porodici od tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića, pa je donela i posebnu radost svima, o čemu je prve utiske podelila baka Goca.

- Svi smo van sebe od sreće, Manja je naš blagoslov. Ja sam sigurna da bi danas Šaban bio najsrećniji čovek na svetu jer je oduvek želeo da vidi Mihajla ostvarenog u ulozi oca. Želim da se zahvalim našem porodičnom prijatelju docentu doktoru Ivani Likić Lađević, koja je vodila porođaj. U njenom timu bio je i doktor Igor Pilić, sin profesora doktora Žarka Pilića koji je pre 37 godina porodio i mene sa Mihajlom - rekla je ponosna baka Gordana za Kurir.

Mihajlo Šaulić, Svadba, Venčanje
foto: Nemanja Nikolić

Inače, ime Manja je varijanta imena Marija, preuzeta iz ruskog. Marija je latinska forma hebrejskog imena "Mirjam". Kao ime Isusove majke ime ima simbol čiste i duboke ljubavi. Samo značenje imena nije sigurno razjašnjeno. Po starijim tumačenjima je ime nastalo od hebrejskog "mir" = "gorko" i "jam" = "more", pa bi značenje bilo "gorčina mora". Po novijim tumačenjima se pretpostavlja da ime vodi značenje od egipatskog "mry" što znači "koja ja voljena".

Kurir.rs

Bonus video:

00:59

Mladenci Mihajlo Šaulić i Marina Velimirović izašli da ispoziraju nakon venčanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track