DOSIJE MENADŽERA KOJI JE PRETIO SENIDAH: Šmrk dilovao drogu, ima skupa auta, ulagao pare u repere, a prijavio ZARADU OD 510 EVRA!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Printscreen/Instagram

kriminalac

DOSIJE MENADŽERA KOJI JE PRETIO SENIDAH: Šmrk dilovao drogu, ima skupa auta, ulagao pare u repere, a prijavio ZARADU OD 510 EVRA!

Stars -

Admir Arnautović Šmrk, uhapšeni menadžer Džale Brata i Bube Korelija, važi za jednog od bogatijih stanovnika Sarajeva, čime se i sam hvalio prikazujući na mrežama vozni park sastavljen od luksuznih automobila, skupe satove, ogromne svote novca i nekretnine. Ali, zvanično, on je za 42 godine života zaradio svega 510 evra.

Ime Šmrka dospelo je u žižu javnosti pre nekoliko dana kad je iz sarajevske policije dostavljen dokument u kojem piše da je on nameravao da rani i prebije pevačicu Senidu, ili da joj sipa kiselinu u lice, zbog toga što je pre nekoliko godina prekinula poslovnu saradnju s njim. Od tada se svakog dana pojavljuju novi detalji iz njegove zanimljive biografije.

Admir Arnautović Šmrk
foto: Pritnscreen

Siromah

Arnautovića Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal, krijumčarenje droge, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Sumnja se da je kao organizator međunarodne grupe duže vreme krijumčario velike količine kokaina, spida i marihuane s područja Evropske unije, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemalja, najviše iz Južne Amerike. Njegovo privođenje je usledilo nakon dešifrovanja aplikacije Skaj.

Senidah, Senida Hajdarpašić SENIDAH
foto: Damir Dervišagić

U akciji hapšenja policijski službenici pretresli su dosta lokacija i oduzeli više luksuznih automobila povezanih sa Šmrkom i Adnanom Maglićem. Osim vozila, oduzeta su i četiri motocikla, veća količina novca, mobilni, laptopovi i drugi uređaji, dokumentacija o nekretninama, novčanim transakcijama i drugi predmeti koji mogu služiti kao dokaz za krivično delo osumnjičenih osoba. Iz MUP Kantona Sarajevo tada je saopšteno da su među oduzetim vozilima "mercedes" (G i S klase), "audi A6" , "rendž rover", BMW i "nisan kaškaj". U obrazloženju predloga za produženje pritvora tužilaštvo je istaklo da dosad prikupljeni dokazi pokazuju da je Arnautović u proteklih 20 godina na osnovu radnog odnosa zaradio ukupno 1.000 KM, odnosno 510 evra.

Džala Brat, Buba Koreli
foto: Dragana Udovičić

Kad su ga mediji predstavljali kao šefa mafije, on se branio rečenicom "ja nisam kralj podzemlja, već sam menadžer pevačima", a posebno se hvalio saradnjom s treperima Džalom Bratom i Bubom Korelijem, u čije je karijere uložio brdo novca.

Umalo ubijen

Admir je našoj javnosti poznat i po još jednoj zanimljivoj epizodi iz 2017. Ubrzo nakon izlaska iz zatvora zbog dilovanja droge, njegova bivša supruga Emina, zvana Minka, pucala je u njega i umalo ga nije ubila. Razlog je bio taj što se Šmrk tada zabavljao sa Anđelom Mitkovski, poznatijom pod imenom Anđela Veštica.

Anđela Veštica
foto: Printscreen/Ami Dži šou

- Tačno je, pucano je na mene i na mog dečka Admira Arnautovića. To je uradila njegova bivša žena zbog ljubomore. Ona je poznata po tome što je bacala bombe na ljude i bila je u zatvoru zbog toga. Admir i ja smo sedeli u kafiću kada je ona ušla, bacila kesu sa oko kilogram heroina i pozvala policiju, da bi nam namestila da je droga naša. Počela je svađa, a Emina je tad izvukla pištolj i zapucala prvo u Admira i sa tri metka ga pogodila u nogu, a zatim je čak devet puta pucala na mene. Srećom, nijedan metak me nije pogodio - ispričala je Veštica za srpske medije nakon napada.

Aplikacija Skaj

Mreža Šmrkovih saradnika

Arnautović je kao organizator grupe putem aplikacije Skaj ugovarao vrstu, količinu i kupovinu opojne droge, a potom je, uz angažman njemu poznatih osoba, organizovao transport iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i Zapadnog Balkana. Pripadnici organizovane grupe, koji su na aplikaciji Skaj koristili imena ZeePequenoBRBRBR, Batistuta i Golden, delovali su na teritoriji Holandije, Austrije i BiH, Aurelija je bio zadužen za područje Splita u Hrvatskoj, Klin za teritoriju Crne Gore i područje Beograda u Srbiji, Doktor 46 delovao je na području Zagreba u Hrvatskoj, Beča u Austriji i Frankfurta u Nemačkoj. Prema podacima tužilaštva, Mesi je bio angažovan na teritoriji Austrije i Slovenije, a Bro na teritoriji Nemačke i Holandije.

Ivan Ercegovčević

Bonus video:

02:30

Neštrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja