"BEOGRAD NIKOGA NE ZABRANJUJE, NAŠA MUZIKA JE VIRUS!" Karleuša se oglasila nakon zabranjivanja koncerata srpskih pevača u Puli
Foto: Shutterstock, Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

OVO JE NJEN STAV

"BEOGRAD NIKOGA NE ZABRANJUJE, NAŠA MUZIKA JE VIRUS!" Karleuša se oglasila nakon zabranjivanja koncerata srpskih pevača u Puli

Stars -

Jelena Karleuša oglasila se povodom zabrane održavanja koncerta u Puli, na kojem je trebalo da nastupe Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović.

Jelena je najpre objasnila zašto je Beograd drugačiji od ostalih, ali i da se naša muzika širi putem krvi, te se ne može zabraniti.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Instagram

- Povodom nekakvih zabrana srpskih izvođača u Hrvatskoj ili na bilo kom drugom mestu na Balkanu:

- Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskom zbiru, tradicionalno nameće trendove i pravila igre u regionu. Kako u muzici, sportu, tako i na svim drugim poljima, zaključno sa politikom.

Bilo šta što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i poprima na brzini i snazi.

Jelena Karleuša
foto: Printskrin/Instagram

Veličina i snaga Beograda je i u tome što nikada ne zabranjuje. Kada prošetate Beogradom i pogledate npr. ponudu restorana, oni nude "Dane Hvara, Istre, Pule i Dalmacije"... nude gostovanja originalnih hrvatskih klapa, zatim imamo "Dane Makedonije, Kotorske dane", ponudu kompletne crnogorske mafije podeljene po selima, o Bosni i da ne govorim... Sarajevski ćevap, "Dani Sarajeva"...

Beograd prihvata sve! Beograd nikoga ne zabranjuje i zato jeste centar. Zabrane, podele, mržnja i netolerancija su boljke malih igrača.

Naša muzika je virus koji se širi putem krvi, ona se oseća srcem, kožom... I ona ne može da se zabrani. Visoko je virtuelna. Može eventualno da mutirw i menja oblik, ali naš balkanski genetski kod je takav da pre ili kasnije hronično obolimo - istakla je JK na svom Instagramu.

Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić, Zorana Mićanović
foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Shutterstock

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

03:14

NAZIVAJU SE MOJIM KOLEGAMA, ALI SU AMATERI! Jelena Karleuša dala savet o popularnosti, OTKRILA SVOJ HONORAR ZA NOVU GODINU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track