NIKOLINA PIŠEK NA SUDU ZBOG 250.000 €! Optužila vlasnika vile da joj je UKRAO NAKIT i NOVAC! Letovanje IZ PAKLA dobija epilog
Foto: Printscreen/Instagram

NIKOLINA PIŠEK NA SUDU ZBOG 250.000 €! Optužila vlasnika vile da joj je UKRAO NAKIT i NOVAC! Letovanje IZ PAKLA dobija epilog

Stars -

Uz sve porodične i finansijske probleme koji su snašli Nikolinu Pišek nakon smrti supruga Vidoja Ristovića, uskoro je očekuje i prvo ročište na Opšinskom sudu u Splitu, i to kako bi se razjasnio nestanak skupog nakita, satova i gotovine iz vile u Kaštel Starom u kojoj su ona i sad pokojni suprug s društvom letovali 2020. godine.

Nikolina Pišek
foto: Printscreen/Instagram

Kako je Nikolina i sama navodila u to vreme, reč je o vrednosti većoj od 250.000 evra. Iz Opšinskog državnog odvjetništva u Splitu naveli su za hrvatske medije da su još 30. decembra prošle godine, nakon sprovedenog istraživanja, podigli optužnicu protiv državljanina Republike Slovenije zbog kaznenog dela krađe.

Reč je o vlasniku vile, kojeg je Nikolina odmah nakon nemilog sukoba s njim javno prozvala i prijavila zbog nestanka dragocenosti.

Inače, kako su podsetili mediji, luksuzno letovanje ovog para u Kaštelima završilo je njihovim dramatičnim izbacivanjem iz kuće nakon što je vlasnik vile zaključio da su počinili ogromnu štetu na imanju, da su doveli više pasa nego što je najavljeno prilikom rezervacije, kao i afričkog ježa, koji je širio nesnosni miris po celoj kući. Pišek je u jednom intervjuu koju je dala nakon letovanja demantovala da su demolirali vilu. Rekla je da je vlasnik vile svakodnevno dolazio u inspekciju tokom njihovog boravka, što im je jako smetalo, pa su od agencije tražili da se to prekine. Takođe je iyjavila i da je primetila da vlasnik vile ima ključ od sefa, zbog čega su oni vredan nakit i satove, kao i novac, sakrili u drugim delovima vile.

Nikolina Pišek
foto: Printscreen

Jedne večeri par je s društvom otišao na večeru u Split, a nakon povratka u vilu na rampi ih je dočekalo obeybeđenje, koje im je zabranilo ulazak. Došlo je do verbalnog sukoba, raznih međusobnih uvreda, uključujući i one po nacionalnoj osnovi, pretnji i fizičkog obračuna, nakon čega su i vlasnik vile, Vidoje i Nikolina završili u policiji. Vidoje je celu noć proveo u stanici, a Nikolina je na ispitivanju bila 10 sati. Nakon kriminalističkog istraživanja iz PU splitsko-dalmatinske prijavu su podigli protiv Ristovića, i to zbog krivičnog dela pretnje koje je uputio vlasniku vile rekavši mu da će mu odrezati glavu i zapaliti kuću. Prema njegovim rečima, Vidoje je tu noć nasrnuo i na njegovu suprugu. S druge strane, bračni par Ristović prijavio je vlasnika vile zbog nestanka dragocenosti koje nisu pronašli tokom pakovanja stvari.

- Prvo ročište trebalo bi biti uskoro, tokom maja, najkasnije juna - rekao je Vinko Ljubičić, advokat Nikoline Pišek.

U Opšinskom sudu u Splitu kažu kako je sednica optužnog veća na kojoj se odlučivalo o osnovi optužnice bila zakazana za 21. april ove godine i kako je optužnica potvrđena.

Vlasnik vile je, navode hrvatski mediji, od pre poznat pravosudnim organima. Protiv njega je, zbog utaje poreza u aferi fiktivne trgovine zlatom, pre nekoliko godina postupak pokrenulo Državno odvjetništvo u Varaždinu. Za krivično delo krađe, ako bude osuđen, može dobiti od šest meseci do pet godina zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

00:03

Udovica Nikolina Pišek žali i pali u mini bikiniju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track