ŽENA MU SE PORODILA U 6. MESECU, ĆERKICA IMALA SAMO 950 GRAMA Drama pevača koja je potresla javnost, evo zašto su joj dali to ime
Foto: Printscreen Pink

sad kreće u prvi razred

ŽENA MU SE PORODILA U 6. MESECU, ĆERKICA IMALA SAMO 950 GRAMA Drama pevača koja je potresla javnost, evo zašto su joj dali to ime

Stars -

- Dvadeset godina sam čekao da postanem otac. Kad se moja Dorotea rodila, imala je samo 950 grama. Doktori su govorili da možda neće preživeti, a ona je izrasla u divnu devojčicu, koju sad spremamo za školu, priča Marko Bulat.

Pevač i njegova supruga Marija preživeli su pravu dramu kad se Bulatova žena iznenada porodila u šestom mesecu trudnoće.

- Moja ćerka je na rođenju imala kilogram i 150 grama, pa je spala na 950 grama. Mesecima se borila za život! Ipak, pregurala je sve i zato je dobila ime Dorotea, što znači Božji dar! I u septembru kreće u prvi razred osnovne škole - priča Bulat za Informer i priseća se teških trenutaka kroz koje su prošli:

- Kad sam Mariju doveo u porodilište, nije imala kontrakcije, ali je imala bolove. Doktori su videli da se otvorila pet centimetara i da joj je pukao vodenjak. Rodila je Doroteu, koja je tri meseca provela na Institutu za neonatologiju. Sve vreme je bila u inkubatoru i polako se razvijala. Davali su joj kiseonik i grejali joj oči lampama kako bi joj se razvio vid. Toliko je terapijica primala da više nisu imali gde da je bodu, pa su je boli u čelo. Bila je sva modra!

Pevač, koji je na dete čekao 20 godina, nije mogao ni da slavi ćerkičino rođenje.

Marko Bulat, Marija Bulat
foto: ATA Images

- Marija i ja smo svakog dana išli kod nje u posetu. Glavna sestra nam je rekla da ne dolazimo sa negativnom energijom, već sa pozitivnom, jer deca sve osećaju. Držao sam je za nogicu i pričao joj. Nisam slavio Doroteino rođenje jer nisam mogao da se radujem, ipak smo se borili za njen život. Čekao sam 20 godina da mi je Bog da, a zatim sam razmišljao da li će mi je uzeti - kaže Marko i dodaje da je u jednom trenutku Dorotea bila baš kritično:

- Posle mesec i po dana, rešio sam da okupim prijatelje i da proslavimo njeno rođenje. Međutim, Marija je pozvala bolnicu i pitala kako je beba Bulat. Rekli su joj: "Ne znamo šta da vam kažemo... Ne znamo da li će preživeti noć." To mi je bila najgora noć u životu. Molili smo se Bogu da sve bude kako treba, jer znamo da je sve Božja volja.

Doroteu su posle tri meseca otpustili sa Instituta za neonatologiju, ali je ubrzo opet završila u bolnici.

Marko Bulat
foto: Sonja Spasić

- Doveli smo je kući, malo vremena je prošlo i Marija je sa ćerkom završila na Institutu za majku i dete. Beba je imala problema sa krvnim sudovima u glavi, a potom i sa plućima - priča Marko i otkriva da je Dorotea danas zdrava i srećna devojčica:

- I dalje sam zabrinut za nju. Kada imate decu, brinete celog života. Nikad ne možete da budete skroz opušteni.

Pored ćerkice, Marko i Marija imaju i četvorogodišnjeg sina Savu.

kurir.rs/informer

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track