STVARNO NEMA VEZE S MOZGOM! Hrvatski branitelji neće ništa SRPSKO! Žele zabranu Karleuše, Lukasa i Džimovića, a razlozi su SRAMNI!
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock, Damir Dervišagić, Nenad Kostić

Kakve veze imaju pevači sa ratom?!

STVARNO NEMA VEZE S MOZGOM! Hrvatski branitelji neće ništa SRPSKO! Žele zabranu Karleuše, Lukasa i Džimovića, a razlozi su SRAMNI!

Stars -

Nakon Domovinskog pokreta, protiv koncerata Ace Lukasa, Harisa Džinovića i Jelene Karleuše na otoku između Splita i Kaštela, Barbarincu, u sklopu festivala "Island of Love", pobunile su se i braniteljska udruženja.

Naime, njihovi predstavnici u sredu su uputili zahtev gradu za otkazivanje koncerata, postavljajući, među ostalim, pitanje ko je dopustio koncerte i ko je pitao građane žele li to, piše Portal grada Kaštela. U sredu su u Kaštel Sućurcu, prvom Kaštelu, održali sastanak i zahtev su uputili gradonačelniku Denisu Ivanoviću.

Jelena Karleuša
foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

U dopisu koji su poslali gradonačelniku, između ostalog, pišu sledeće:

"Zašto ste dozvolili koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vređate osećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vređa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova deca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom.

Stoga zahtevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog muzičara Marka Perkovića Thompsona te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmija Stanića".

Podsetimo, ovo nije prvi put da se u Hrvatskoj traži zabrana koncerata i nastupa srpskih pevača. Nedavno je afera tresla region kada je gradnonačelnik Pule zabranio koncert Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe

kurir.rs/večernji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja