LUKASOV UNUK SE KRSTIO POD OSTROGOM! Sveti čin obavljen tokom odmora! Evo šta je radio deda!
Foto: Nenad Kostić, Privatna arhiva

sveti čin

LUKASOV UNUK SE KRSTIO POD OSTROGOM! Sveti čin obavljen tokom odmora! Evo šta je radio deda!

Stars -

Najstariji naslednik Ace Lukasa, Lazar Vuksanović, i njegova supruga Ana krstili su sina Vuksana u manastiru Ostrog.

Stari je običaj da se dete krsti još dok je beba, dok ne proslavi prvi rođendan, te je bračni par to želeo da ispoštuje. Oni su se za letovanje u Crnoj Gori odlučili, između ostalog, i da bi njihov sin primio svetu tajnu kojom postaje hrišćanin i član crkve. Tako je i bilo.

Lazar Vuksanović, Ana Stajić
foto: Privatna arhiva

Tačno u podne sveštenik je Lukasovog unuka krstio pred moštima Svetog Vasilija Ostroškog. Dečaka je u rukama držao otac, a majka je bila u neposrednoj blizini. Kako priča izvor koji se zadesio na licu mesta, roditelji nisu mogli da obuzdaju sreću, pa ni suze radosnice nisu krili. Kum je takođe bio svedok i sve je proteklo u najboljem redu.

Lazar Vuksanović, Ana Stajić
foto: Privatna arhiva

Fotografisanje je dozvoljeno, ali s merom, da ne ugrožava službu, pa je taj zadatak pripao deda Aci. Iako je celo leto radio duž celog Jadrana i šire, on je pravo sa nastupa došao da sinu i snajki čestita ovaj svečani čin.

- Nakon rođenja sina, ovo je za suprugu i mene veoma važan dan. Srećni smo i zahvalni što smo dete krstili pod Ostrogom. Nama je ovaj čin doneo smirenje, blagostanje, što želimo svima - poručio je Lazar za Kurir.

U više navrata smo pokušali da dobijemo komentar od pevača, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke. Čestitke povodom krštenja stigle su iz Beograda od Aninih roditelja, kao i svekrve Svetlane Vuksanović.

Lazar Vuksanović, Ana Stajić
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Lazar i Ana venčali su se u martu prošle godine u crkvi na Karaburmi. Svadbeno veselje upriličeno je istog dana u jednoj hali, gde je bio veliki broj zvanica, rodbine, prijatelja, kao i Acinih kolega sa estrade.

Sredinom decembra 2022. njih dvoje su postali roditelji sinu Vuksanu, koji je Lukasu drugo unuče, pošto njegova ćerka Miljana ima dete.

Kurir

Bonus video:

00:12

paparaco Aca Lukas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja