PORODICA GUDELJ UZ POMOĆ MNOGIH SRBA UČESTVOVALA U OSNIVANJU PAROHIJE U ANDALUZIJI! Anastasijin svekar obeležio važan datum SPC
Foto: Nemanja Nikolić, EPA/Raul Caro, Printskrin/Instagram

Blagoslov

PORODICA GUDELJ UZ POMOĆ MNOGIH SRBA UČESTVOVALA U OSNIVANJU PAROHIJE U ANDALUZIJI! Anastasijin svekar obeležio važan datum SPC

Stars -

Porodica Nemanje Gudelja na čelu sa njegovim ocem Nebojšom Gudeljom uz pomoć mnogobrojnih Srba koji žive u Andaluziji na jugu Španije učestvovao je u osnivanju srpske parohije u Španiji, saznaje Kurir.

Nebojša Gudelj i sveštenik Dušan Erdelj
Nebojša Gudelj i sveštenik Dušan Erdeljfoto: Nebojša Gudelj

Roditelji popularnog sportiste majka Olivera, otac Nebojša, kao i brat Dragiša i sestra Vanja žive u Sevilji, te su uz blagoslov njegovog Preosveštenstva Episkopa zapadno-evropskog Justina u junu učestvovali i u osnivanju naše parohiju čije je sedište u Marbelji.

Srbi se ujedinili u Španiji
Srbi se ujedinili u Španiji foto: Nebojša Gudelj

Prva sveta liturgija služila se u nedelju 10. septembra uz prisustvo našeg naroda koji žive u ovoj pokrajini Španije. Parohiju u Andaluziji na jugu Španije je osnovao protojerej- stavrofor Dušan Erdelj.

Nebojša Gudelj sa prijateljma u Španiji
Nebojša Gudelj sa prijateljma u Španijifoto: Nebojša Gudelj

- Porodica Gudelj je godinama prijatelj crkve. Zajedničkim snagama pokrenuli smo parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiju i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja je voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima. Pre nekoliko godina Nebojša i Olivera bili su i kumovi crkvene slave u Bredi - priča sagovornik Kurira i dodaje:

Srbi u Andaluziji se okupili zbog parohije
Srbi u Andaluziji se okupili zbog parohijefoto: Nebojša Gudelj

- Poznajem ih skoro 20 godina, još kada su deca bila mala. Nebojša i Olivera su živeli tiho, porodično i uvek se sa ljudima iz Crkve ponašali kao da su im familija. Dok su živeli u Holandiji dečaci i Vanja su nam dolazili na bogosluženje, svi smo se radovali kada dođu.Vrlo jasno je da se radi o jednoj poštenoj i dobroj porodici, koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja, skromnosti i sa izuzetnim akcentom na čuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj evropi - rekao je za Kurir otac Erdelj.

Porodica Gudelj sa snajkom Anastasijom
Porodica Gudelj sa snajkom Anastasijom foto: Printscreen, Damir Dervišagić

Ovim povodom kontaktirali smo i Nemanjinog oca, Nebojšu Gudelja.

- Desio se prvi susret Srba u Andaluziji! Ujedno, u ime našeg naroda pokrajine Andaluzije, izrazili smo veliku želju da osnujemo parohiju u Andaluziji. Nadamo se da ćemo ostvariti naše želje i da ćemo parohijsko iskustvo našeg oca Dušana Erdelja, kao i sve lepe dolaske koje smo imali i videli u Holandiji i Belgiji, uspeti takođe da prenesemo na područje Andaluzije - rekao nam je kratko Nebojša.

Sveti čin u velikoj svetinji Naslednike krstile pod Ostrogom

Kako saznajemo Nemanja, Dragiša, Olivera i Vanja su kršteni pod Ostrogom u Crnoj Gori dok je otac Nebojsa kršten kao mali u Popovom polju kod Trebinja. Gudelj se nedavno venčao u crkvi sa Anastasijom Ražnatović jer mu je važno da bude blizu Bogu i da nastavi tradiciju svoje porodice kojoj je hrišćanstvo i vera na prvom mestu.

Ljiljana Stanišić

02:16

GUDELJ PRIPREMIO VERIDBU IZ SNOVA NA IBICI! Prsten od belog zlata sa dijamantom, KADA ČUJETE CENU ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track