OVA PESMA KOJU JE PRIJA OTPEVALA U ARENI ČUVA VELIKU TAJNU Stihovi teraju jezu u kosti, iza tužnih stihova krije se TRAGIČNA priča
Foto: Petar Aleksić

OVA PESMA KOJU JE PRIJA OTPEVALA U ARENI ČUVA VELIKU TAJNU Stihovi teraju jezu u kosti, iza tužnih stihova krije se TRAGIČNA priča

Stars -

Muzička zvezda Aleksandra Prijović je tokom prethodne večeri održala čak dva solistička koncerta u dupke punoj Štark Areni, a mnogobrojna publika ostala je zatečena kada je pevačica uživo izvela numeru "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja", iza koje se krije tužna, tragična priča.

Naime, Prija je ovu hit pesmu prepevala, koju je, inače, u originalu izvodio Dušan Kostić, koji je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine. Tragedija se desila na Pančevačkom mostu sa kog je pevač skočio. Kako se tada pisalo, on je "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Aleksandra Prijović, Koncert
foto: Petar Aleksić

Dušanovo telo, inače, nikada nije pronađeno, a na licu mesta pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana posle samoubistva, na adresu Dušanove žene Nevenke, kao i na adresu Dušanovih roditelja, stiglo je kratko pismo.

- Mnogo vas volim, oprostite mi - pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga Nevenka svojevremeno je ispričala da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - rekla je Nevenka jednom prilikom.

Dušan Kostić
foto: Printscreen

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče. Prema jednoj verziji, on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu. Treća verzija pak sigurno je i najčudnija, da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Dušan Kostić, Duško Kostić, Nevenka Kostić
foto: Privatna Arhiva

Inače, kako je Aleksandra Prijović ovu pesmu sve češće pevala uživo na nastupima, fanovima se izuzetno dopala njena verzija, te je pevačica odlučila da je prepeva, te je od tog trenutka redovna na njenim repertoarima.

- Dugo sam se razmišljala da li da snimim ovu pesmu, ali mi je sada drago što sam to uradila... Znam koliko je volite - rekla je Prija prve večeri u beogradskoj Areni, te zapevala čuvenu hit pesmu koju je publika odslušala u suzama.

kurir.rs/alo

Bonus video:

00:04

Aleksandra Prijović umalo pala na koncertu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track