OVE PESME OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA, A BRENA IH VIŠE NE PEVA! Na koncertima publika njih već godinama ne može da čuje!
Foto: ATA Images

dugačka je lista

OVE PESME OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA, A BRENA IH VIŠE NE PEVA! Na koncertima publika njih već godinama ne može da čuje!

Stars -

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Lepa Brena poseduje mnoštvo mega hitova, a budući da iza sebe čak 22 albuma, logično je da ne može baš sve da uvrsti u svoj repertoar i otpeva ih na koncertima. Mediji su izdvojili nekoliko pesama koje su bile veliki hitovi, a koje publika nije čuli godinama.

Lepa Brena
foto: Printscreen/Youtube

Među prvima je numera „Ljubi me, Omere“ koju je snimila davne 1982. godine. Specijalno za nju ovu pesmu napisao je Milutin Popović Zahar, a interesantno je da u svojoj bogatoj diskografiji ima i pesmu sličnog naziva – „Ljubi me, Šabane“ koje su kandidati u „Zvezdama Granda“ i „Nikad nije kasno“ ponovo vratili u orbitu.

Lepa Brena
foto: Printscreen/Youtube

„Moj je Lola zvezda rokenrola, jadan misli da igra ko Prisli“ glase stihovi vrcave pesme koja je bila hit sredinom osamdesetih, a koju Brena u poslednjih petnaest godina nije otpevala ni na jednom koncertu.

Rokenrol je bila tema i za duetsku pesmu Lepog Bore i Brene. I dan danas prepričavaju se stihovi pesme „Sviraj rokenrol“ koju je napisala Marina Tucaković i komentarišu scenski pokreti Saše Popovića.

Ipak, Brena ovu pesmu posle 1986. godine nije pevala.

Lepa Brena
foto: Printscreen/Youtube

Numeru „Zbog tebe“ pevala je 1987. godine, a specijalno za nju napisao je Miroljub Aranđelović Kemiš, koji je uradio muziku i aranžman. Iako je pesma stara 36 godina, mnogi se slažu da nema rok trajanja i da je i dan danas veliki hit.

Brenine „školske pesme“ bile su hit sredinom osamdesetih, a stihove „Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac“ pevala je cela Jugoslavija.

Iz „školske“ edicije je i pesma „Učenici“ iz 1987. Ovaj hit je napisala Marina Tucaković, a Brena ga je pevala i u filmu „Hajde da se volimo“.

Kornelije Kovač potpisuje mnoge Brenine hitove, a jedan od njih je „Boc, boc“ koji je objavila ’84. godine.

Mnogi njeni fanovi slažu se da je pesma „Vrati mi srce“ jedna od njenih najboljih i da bi trebalo da je uvrsti u svoj repertoar. Inače, snimljena je 1989.

Lepa Brena
foto: ATA Images

„Nema leka apoteka, nemaju ga ni kafane“ pevala je ’94. godine. Upravo ova numera našla se na albumu na kom su bile i pesme „Ja nemam drugi dom“ i “I da odem iza leđa Bogu“.

Pre 29 godina snimila je numeru pod nazivom „Ti ne znaš“, a danas je na njenim koncertima sigurno nećete čuti.

Jedan od njenih zaboravljenih hitova je i vracava pesma „Moj se dragi Englez pravi“, koju takođe publika nije imala priliku dugo da čuje.

Kurir/ Grandonline

Bonus video:

00:55

Lepa Brena na koncertu Aleksandre Prijović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track