"POČEO SAM KAO BASISTA I STREPEO SVAKI DAN DA ME NE PROMENE!" Alen Islamović: Bio sam vojni policajac, a onda sam otvorio svet
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"POČEO SAM KAO BASISTA I STREPEO SVAKI DAN DA ME NE PROMENE!" Alen Islamović: Bio sam vojni policajac, a onda sam otvorio svet

Stars -

Pevača Alena Islamovića retko kad imamo prilike da vidimo. Međutim, ekipa Kurira srela ga je u Beogradu povodom najave njegovog nastupa.

Alen se medijima obratio tokom konferencije povodom dočeka Nove 2024. godine, a zajedno sa Goranom Bregovićem i Mladenom Vojičićem Tifom nastupi će 31. decembra u Herceg-Novom.

Mi smo bili znatiženi da čujemo koji doček Nove godine on smatra najluđim.

- U Budvi je bila jako lepo organizacija dočeka Nove godine, ali mislim da će ova Nova godina biti najbolja. Zato što mi slavimo taj jubilej 50 godina grupe Bijelo Dugme i tako da ćemo sigurno pripremiti jedan od najboljih programa, sigurno će biti jedan od najljepših dočeka, ja se nadam. Nama je bitno da ispod bine i pored bine dođu ljudi koji vole Bijelo Dugme. To nam je najbitnije, da budu gosti u Herceg-Novom, baš svi oni koji vole i Nove fosile i Bijelo Dugme, takvi gosti nas zanimaju - rekao je pevač.

Alen Islamović
foto: Kurir televizija

- Beograd je meni doneo jako puno stvari. Ja sam u ovoj ulici, ovde gde imamo promociju dočeka Nove godine, 1978. godine bio vojni policajac.

Još tada se u njemu stvorila želja da bude deo popularnog muzičkog sastava. Nije ni slutio da će postati jedan od najpopularnijih pjevača 80. godina na prostoru Jugoslavije.

- Ja sam došao u grupu Bijelo dugme iz jedne male provincije, to je grad Bihać, koji je dao nešto muzičara, dao je jedan lep bend, Divlje Jagode, koje su krenule čak iz Zagreba, oni su bili zagrebački studenti iz Bihaća. Onda je došao i taj pokušaj stvaranja nekog novog benda. Ja sam došao u Divlje Jagode kao bas-gitarista. Znaš što znači biti bas-gitarist u bendu? Večeras sviraš bas, sutra te promene i niko ne primeti da si promenjen - rekao je pevač i dodao:

03:16

POČEO SAM KAO BASISTA I STREPEO SVAKI DAN DA ME NE PROMENE! Alen Islamović: Bio sam vojni policajac, a onda sam otvorio svet

- Tako da ja sam grabio kao neki mačak, pustio kandže i čekao priliku da se ja ugrabim neke pesme. Kada sam napisao pesmu "Motori" i kad sam je otpevao, onda sam otvorio svet. Onda sam ja postao taj, kad staneš pred ovako veliki broj kamera, onda ja pevam i sve kamere gledaju u mene 70%, a 30% ko svira solo gitaru baš nije ni interesantno.

Alen Islamović ima dosta razloga za slavlje ove godine, a jedan od njih je i to što će on proslaviti 50 godina karijere.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:27

ALEN ISLAMOVIĆ NASTUPIO U GORNJEM MILANOVCU: Publika uživala uz vanvremenske hitove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track