"DRAGANA JE NAJBOLJI PLESAČ MEĐU PEVAČIMA" Dača Dak se prisetio prve turneje sa folk zvezdom: Dala nam je prostor da se pokažemo
Foto: Privatna Arhiva

ne zaboravlja ukazanu priliku

"DRAGANA JE NAJBOLJI PLESAČ MEĐU PEVAČIMA" Dača Dak se prisetio prve turneje sa folk zvezdom: Dala nam je prostor da se pokažemo

Stars -

Jedan od najpoznatijih densera devedesetih Dača Dak na estradu je kročio zahvaljujući Dragani Mirković. On je bio u plesačkoj grupi zajedno sa Đoletom Đoganijem, Gagijem Đoganijem, Bakijem Bi Frijem kada im je muzička zvezda dala šansu i povela na turneju.

Dača Dak
foto: Privatna Arhiva

Ona je bila prva pevačica koja je spojila narodnu muziku i dens plesače. Mnogi su posle saradnje s njom osnovali svoje grupe i postali zvezde. Tako je bilo i s Dačom, koji se nakon plesa otisnuo i umuzičke vode, osnovao je grupu Dak u kojoj je prva pevačica bila Ksenija Pajčin.

On se rado seća saradnje s Draganom Mirković, a hvali i njen šou "Rame uz rame sa Draganom" koji se emituje vikendom od 20 sati na Kurir televiziji. U spektakularnom šouu 14 plesača se bori za mesto na sceni na Draganinim koncertima u Štark areni 29. i 30. decembra, kao i za nagradu od milion dinara.

- Odgledao sam prvu epizodu, šou je odličan. Ideja je perfektna, naročito za mene koji sam kroz ples ušao u estradni posao. Da budem iskren, ne iznenađuje me što je Dragana povela tu priču. Ona je oduvek, pored vokalne strane, cenila i plesnu stranu. Dragana je svojevremeno bila, a sigurno je i sada, najbolji plesač među pevačima.

Dragana Mirković, Rame uz rame sa Draganom
foto: Printscreen

U kom momentu si ti plesao s Draganom?

- Imam sliku s prve turneje, bili smo klinci. Imali smo sreću da radimo s njom jer je volela ples. Dosta nam je to pomoglo i kao grupi i kao pojedincima koji su se bavili plesom. Zahvaljujući njoj smo dobili medijsku pažnju i sve ostalo što je išlo uz to. Bio sam u toj početnoj postavi, kada su bili i Đogani, Gagi, Baki B3, Sani Trik FX. Dragana nam je dala prostor da se pokažemo. Ona nam je otvorila vrata da nešto što je andergraund uđe u mejnstrim. Svima nama koji smo se bavili plesom je pomogla. Za sve nas je ta saradnja bila izuzetno bitna.

Kako si se osećao kada si saznao da ćeš igrati s Draganom?

- Dragana je tada bila popularna, ali ni blizu onoga koliko je bila posle. Tad joj je menadžer bio pokojni Raka Đokić. Ja pre svega gledam ljude kao ljude, a ne da li je neko zvezda ili ne. Ona mi se odmah dopala prvo s ljudske strane, a onda i zato što je volela ples. Stalno je dolazila u salu, bila je pozitivna, htela je da uči, da radi, meni je to bilo super.

Kurir

Novi zabavni format Kurir televizije "Rame uz Rame sa Draganom" emituje se svake subote i nedelje od 20 časova.

rame uz rame
foto: Kurir tv

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu.

Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Kako će izgledati njihova plesna borba i ko će zablistati i otvoriti put ka uspehu, pratite na Kurir televiziji subotom i nedeljom od 20 časova!

Bonus video:

01:36

ŽELELA SAM DA DONESEM SVET NA NAŠ TEREN Dragana Mirković unela revoluciju u narodnu muziku, a sada šansu daje mladim plesačima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track