"MARINKO ROKVIĆ MI SE JAVIO POSLE SMRTI I PITAO: ŠTA DA VAM OTPEVAM?" Doktor pomislio da je lud, obratio se vladici, ON GA ŠOKIRAO
Foto: Kurir televizija, Ana Paunković

neverovatno

"MARINKO ROKVIĆ MI SE JAVIO POSLE SMRTI I PITAO: ŠTA DA VAM OTPEVAM?" Doktor pomislio da je lud, obratio se vladici, ON GA ŠOKIRAO

Stars -

Gostujući u emisiji Puls Srbije, poznati gastroenterolog dr Vojislav Perišić pričao ja o neverovatnom iskustvu koje je jednom prilikom doživeo.

Najpre je govoreći o hrani koju bi trebalo jesti tokom nastupajućeg jesenjeg i zimskog perioda izdvojio polubareni kiseli kupus, šargarepu, ren i supu sa knedlama, jer sve navedeno sadrži antioksidanse, prirodne probiotike i vitamin c. Pomenuo je i staro tradicionalno piće vodnjiku, koja se pravi od divljih jabuka.

Vojislav Perišić
foto: Kurir televizija

Na pitanje gde se mogu nabaviti dIvlje jabuke on je konstatovao da smo se kao narod dosta udaljili od svojih običaja pa i od svoje tradicionalne ishrane.

- Mi smo se kao narod odrodili, a toliko toga lekovitog postoji u našoj tradicionalnoj ishrani. Verujte mi znam šta govorim ja sam pri bistroj - rekao je Perišić.

Nakon toga nastavio je da insistira na tome da zna šta govori pa se u vezi sa tim dotakao i teme psihoterapije:

- Psihoterapeuti se ne skidaju sa televizije. Moja prva žena je bila psihoterapeut. Ja nisam imao nikada problema, ali sam imao veoma neobična priviđenja.

Marinko Rokvić
foto: Marina Lopičić

Potom je ispričao kako mu se u jednom takvom priviđenju nedugo posle smrti javio pevač Marinko Rokvić.

- Meni se javio Marinko Rokvić posle smrti. Ja bistar. Marinko se pojavljuje na vratima. Prvo sam mislio da sam poludeo. Pitao sam: "Marinko, jeste vi?" "Ja sam profesore" odgovorio je. "Profesore, šta da vam otpevam?" pitao je. Znate koju pesmu mi je otpevao. Tebe nema! Kad je otpevao kaže: "Doviđenja profesore". Ako sam vas lagao da Bog da propao u crnu zemlju - rekao je Perišić.

Zatim je ispričao sličan događaj sa jednom pacijentkinjom pored koje je bio kad je ona bila na samrti:

- To je bila najlepša žena koju sam u životu video. 1992. godine je umirala. Kad sam došao kod nje ona je bila unezverena. Rekao sam svima da izađu iz prostorije. Uzeo sam je za ruku i rekao hajde mi da razgovaramo. Bilo je oko pola 12 noću. Razgovarali smo ceo sat. Ona je nasmejana sklopila oči.

03:44

MARINKO ROKVIĆ MI SE JAVIO POSLE SMRTI I PITAO: ŠTA DA VAM OTPEVAM? Doktor pomislio da je lud, obratio se vladici, ON GA ŠOKIRAO

Nakon toga desila se neverovatna "poseta":

- Šta se dešava posle toga. Već dvadeset godina uvek mi se javi tog ponedaljka koji je bio na taj datum oko pola 1 noću i pita: "Kako ste profesore?" Prvo sam mislio da sam poludeo. Otišao sam kod jednog poznatog vladike i ispričao mu sve. On me je rekao: "Ona vam se javlja i podseća vas na vaše druženje u taj sudnji čas." Šta pričate, preosvećeni?" "Da, da to što si čuo!"

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja