OVO SU ESTRADNI UMETNICI KOJI SU DOBILI NAJPRESTIŽNIJU NAGRADU SRBIJE U 2023. GODINI! Ceci samo verifikovan status umetnika?
Foto: Damir Dervišagić, Ata images, Nenad Kostić

KURIR TV

OVO SU ESTRADNI UMETNICI KOJI SU DOBILI NAJPRESTIŽNIJU NAGRADU SRBIJE U 2023. GODINI! Ceci samo verifikovan status umetnika?

Stars -

Godinama unazad, decembar je mesec kada Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije dodeljuje najprestižnije nagrade najzaslužnijim predstavnicima branše, pa tako ni sada nije bio izuzetak.

Na svečanoj manifestaciji održanoj u centru Beograda, predsednik SEMUS-a, Dragiša Golubović, uručuje priznanja u nekoliko kategorija. Pa je tako Svetlani Ceci Ražnatović, zbog višedecenijske karijere, uručena diploma Estradnog umetnika, dok je Snežana Babić-Sneki proglašena Nacionalnim estradnim muzičkim umetnikom.

03:07

OVO SU ESTRADNI UMETNICI KOJI SU DOBILI NAJPRESTIŽNIJU NAGRADU SRBIJE U 2023. GODINI! Ceci samo verifikovan status umetnika?

Pevačica Milena Plavšić je takođe počašćena zbog svoje nagrade.

- Ovo je jedna od najvećih nagrada, ja ne znam sad posle ovoga da li ima još nešto veće, to je nacionalna nagrada. Dakle, nagrada koju vam je dodelio narod, zato se i zove nacionalna. Vrlo sam srećna i zadovoljna, jer da bi dobili tu nagradu, morate imati i dobiti sve prethodne nagrade koje su, kako da kažem, garancija da ćete jednog dana dobiti i ovu nagradu. A ja sam, evo, dočekala da dobijem nacionalnu nagradu - istakla je pevačica.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Zoran Dašić Daša je takođe u svojim rukama imao značajnu nagradu.

- Ovo se zove nacionalno priznanje, odnosno Nacionalni estradni muzički umetnik. Kažu da je to najveća nagrada koja postoji kod nas. Pošto već imamo nagrade za životno delo, istaknutog umetnika i raznorazne estradne nagrade. Sad se kompletiralo ovo na neki način - rekao je Daša.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Pevačicu Tinu Ivanović nemamo često prilike da vidimo u javnosti, međutim nagrada koju je dobila veoma joj znači, pa je ispred naše kamere otkrila svoje prve utiske.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas primila ovu predivnu nagradu SEMUS-a, tako da sam privilegovana i mislim da sam zaslužila ovu nagradu. Bavim se pevanjem već skoro 30 godina. Godine rada i truda i žrtve su iza mene - rekla je Tina.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Specijalno priznanje Zlatna ptica dobili su Miloš Nenezić, predsednik Unije Poslodavaca Srbije, Goran Šljivić direktor Grand produkcije, Miodrag Mija Milutinović direktor produkcije DISKOS, urednici RTS Uroš Marković i Dušan Šukletović, dok su priznanje Nacionalni umetnik osim Sneki dobili između ostalih Zoran Dašić-Daša, Radivoje Rade Krstić, Milena Plavšić, Ljubo Kešelj, Siniša Vićentijević, Zoran Vlajić…

Osim ovoga dodeljene su i nagrade za životno delo kojima su se ovenčali i Branimir Bako Jovanović, Oliver Njego, Ljuba Lukić, Nenad Neša Lutovac, Beki Bekić, Nenad Bajić Bajone, Dragan Dimić Dimke. Godišnje estradno muzičke nagrade pripale su između ostalih Olji Karleuši, Saniju i Nataliji Trik FX, Dejanu Abadiću, Ivanu Kljajiću, Tini Ivanović i mnogim drugim umetnicima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/L.V.

Bonus video:

00:38

TINA IVANOVIĆ PRIČALA JE O NAVALENTNIM GOSTIMA I NEPRIJATNIM SITUACIJAMA: Postoje kvazi pevačice koje kvare ugled nas pravih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track